Naše univerzity pohoreli: Do rebríčka top 800 sa nedostala ani jedna!

NETKY.SK • 27 September 2013, 11:01 • 2 min
Naše univerzity pohoreli: Do rebríčka top 800 sa nedostala ani jedna!

BRATISLAVA - Ani jedna zo slovenských vysokých škôl sa nedostala do rebríčka QS World University Rankings, ktorý už od roku 2004 porovnáva 800 najlepších svetových univerzít.

slovakia

left justify in out

Upozornil na to portál hnonline.sk. Medzi top univerzitami však nechýbajú zástupcovia ani jedného z našich susedov, píše portál. Najviac univerzít spomedzi našich susedov má v rebríčku Rakúsko (7), nasledované Poľskom (6) a Českou republikou (5). Maďarsko a Ukrajina majú zhodne štyri školy medzi najlepšími.

Najvyššie hodnotenou vysokou školou v našom regióne je Viedenská univerzita nasledovaná Univerzitou Karlovou v Prahe a Varšavskou univerzitou. Úplne najlepšou vysokou školou je podľa rebríčka americký Massachusetts Institute of Technology, ktorému šliapu na päty Harvard a britský Cambridge. Univerzity kontinentálnej Európy sa objavili až v druhej desiatke - na 12. a 19. mieste sa umiestnili švajčiarske ETH Zurich a Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona