Naše ministerstvo zahraničia varuje! Ak nemusíte, cestu do Británie radšej vynechajte

NETKY.SK • 24 Máj 2017, 12:36 • 2 min
Naše ministerstvo zahraničia varuje! Ak nemusíte, cestu do Británie radšej vynechajte

BRATISLAVA - Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR informuje občanov, že v súvislosti s teroristickým útokom v Manchestri bol v Spojenom kráľovstve Veľkej Británie a Severného Írska aktivovaný najvyšší piaty stupeň teroristickej hrozby – kritický.

slovakia

left justify in out

Tento stupeň označuje hrozbu ďalšieho teroristického útoku za bezprostrednú. Zároveň bola aktivovaná Operácia Temperer umožňujúca nasadiť armádu. Ozbrojení vojaci budú podporovať políciu a budú nasadení na ochranu strategických objektov, významných bodov infraštruktúry a podujatí s účasťou väčšieho počtu ľudí, ako sú športové zápasy, kultúrne podujatia a turisticky atraktívne miesta.

 

Režim zvýšenej kontroly sa vzťahuje aj na dopravné uzly – prístavy, letiská, vlakové a autobusové stanice a metro. V prípade podozrenia sú povolené aj prehliadky osobných vecí, batožiny, tašiek a vozidiel.

 

Zvýšené opatrenia môžu viesť k predĺženiu času potrebného na bezpečnostné kontroly. MZVaEZ SR odporúča striktne dodržiavať bezpečnostné opatrenia a riadiť sa pokynmi bezpečnostných zložiek.

 

Rezort diplomacie tiež odporúča slovenským občanom využiť dobrovoľnú registráciu pred cestou do zahraničia na webstránke MZVaEZ SR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies