NASA pochybuje, že kráter v Nikarague vyhĺbil meteorit

NETKY.SK • 9 September 2014, 07:44 • 2 min
NASA pochybuje, že kráter v Nikarague vyhĺbil meteorit

MANAGUA - Expert z amerického Národného úradu pre letectvo a vesmír (NASA) pochybuje, že kráter široký 12 metrov a hlboký 5,5 metra, ktorý sa cez víkend našiel pri medzinárodnom letisku v nikaragujskom hlavnom meste Managua, je výsledkom dopadu meteoritu. S takýmto tvrdením prišla v nedeľu nikaragujská vláda.

slovakia

left justify in out

Toto tvrdenie však spochybňuje absencia svedkov z okolitých obývaných oblastí, ktorí by v noci na nedeľu videli na oblohe pohybujúcu sa ohnivú guľu typickú pre telesá vstupujúce do zemskej atmosféry, napísal v pondelok v blogu na stránke NASA Bill Cooke, šéf oddelenia vesmírnej agentúry pre meteority. Z toho podľa Cooka vyplýva, že kráter muselo vytvoriť niečo iné. Vedec predpokladá, že kráter pravdepodobne spôsobil výbuch zodpovedajúci explózii jednej tony TNT, uviedla agentúra AP. 
      

Cooke v pondelok povedal, že každé vesmírne teleso schopné vyhĺbiť dieru takýchto rozmerov, by na oblohe vytvorilo veľmi jasnú ohnivú guľu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies