NASA oznámila významný objav priamo v našej Slnečnej sústave! Budeme čoskoro žiť vo vesmíre?

NETKY.SK • 15 Máj 2018, 13:01 • 2 min
NASA oznámila významný objav priamo v našej Slnečnej sústave! Budeme čoskoro žiť vo vesmíre?

Na jednom z mesiacov planéty Jupiter objavili niečo úžasné! Vďaka tomu by sme čoskoro mohli začať osídľovať vesmír!

slovakia

left justify in out

Europa je názov jedného z mesiacov planéty Jupiter, ktorý je objektom záujmu vedcov z NASA už dlhší čas. Na včerajšej konferencii však oficiálne oznámili výsledky svojho pozorovania a tie sú v skutku úchvatné! Zistili totiž, že na povrchu planéty sa nachádza hrubá vrstva ľadu, pod ktorou je slaný oceán a dokonca tu našli aj tekutú vodu v podobe gejzírov. Takéto zistenie je mimoriadne významné, pretože tam, kde je voda, môže byť aj život.

 

NASA aj celá odborná verejnosť je z tohto objavu nadšená a v roku 2022 tam plánujú vyslať špeciálnu sondu, ktorá by mala mesiac preskúmať detailnejšie. Chceli by tam tiež priniesť vozidlo podobné roveru, ktorý je na Marse, aby sa dozvedeli ešte bližšie informácie o tomto novom objekte. Cieľom je získať podklady o možnosti života na Europe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies