NASA odložila vypustenie družice, ktorá má skúmať oxid uhličitý v atmosfére Zeme

NETKY.SK • 2 Júl 2014, 08:18 • 2 min
NASA odložila vypustenie družice, ktorá má skúmať oxid uhličitý v atmosfére Zeme

WASHINGTON - Plánované vypustenie americkej družice, ktorá má merať množstvo oxidu uhličitého v atmosfére Zeme a skúmať jeho vplyv na zmenu klímy, dnes odložili pre problémy s vodovodným systémom na štartovacej rampe, informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Americký Národný úrad pre letectvo a vesmír (NASA) sa pokúsi o vypustenie observatória OCO-2, ktoré bude obiehať okolo Zeme, znova v stredu o 2.56 h (11.56 SELČ) z Vandenbergovej vojenskej leteckej základne v Kalifornii.
      

OCO-2 je prvá družica určená na meranie prítomnosti oxidu uhličitého v atmosfére Zeme a umožní vedcom monitorovať zmeny v množstve skleníkových plynov naprieč regiónmi i v čase.
      

Vedci upozornili, že príčinou zmeny klímy je práve oxid uhličitý uväznený v atmosfére Zeme. Skoršia družica NASA, ktorá ho mala merať, sa v roku 2009 zrútila, keď sa po štarte neoddelila od nosnej rakety.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona