Naša najlepšia zjazdárka má pred sebou náročný víkend

NETKY.SK • 27 December 2019, 16:59 • 2 min
Naša najlepšia zjazdárka má pred sebou náročný víkend

BRATISLAVA - Petru Vlhovú čaká v najbliťších dňoch zrejme rozhodujúca časť celej sezóny. Pred Novým rokom ju čakajú ešte troje preteky

slovakia

left justify in out

Náročný program 

Najlepšia športovkyňa Slovenska má navyše len 15 dní po Novom roku ďalších päť alebo šesť pretekov. Tie pravdepodobne rozhodnú o tom, ako vysoko sa zaradí v bojoch o krištáľové glóbusy.

 

img

 

Šťastie v nešťastí
Ambiciózna Liptáčka mala pôvodne súťažiť minulý víkend vo francúzskom Val d´Isére v zjazde aj kombinácii, ale oboje preteky zrušili pre nepriazeň počasia, a tak mala viac času na prípravu aj regeneráciu boľavej pravej nohy, kde ju trápi zápal okostice. Vianoce strávila u svojho trénera Livia Magoniho v talianskom Vipitene, kde mala dobré tréningové podmienky. Pricestovali za ňou aj rodičia a mali spoločné slovensko-talianske Vianoce.

 

img

 

Vianoce s rodičmi v Taliansku
"Bolo tam málo vlekov a veľa zjazdoviek. Na Slovensku je to väčšinou naopak. Livio zabezpečil výborné podmienky. Ľudia nás spoznávali na kopci aj v reštaurácii. S Petrou sa chceli často odfotiť," uviedol otec Igor Vlha pre portál nemenovaného slovenského denníka. Pripomenul, že štedrú večeru si musela jeho dcéra zaslúžiť tvrdým tréningom. Až potom si zasadli k sviatočnému stolu. "Mali sme slovensko-taliansku večeru. Manželka priniesla oblátky aj kapustnicu. A v hoteli nám urobili mäso na grile," prezradil Igor Vlha.

 

 

Ťažký víkend
Na Petru Vlhovú čaká v sobotu v Lienzi obrovský slalom (1. kolo od 10.15 h, 2. kolo od 13.30 h) a v nedeľu slalom (10.00 h a 13.00 h). Lienz zatiaľ nepatrí medzi desať dejísk Svetového pohára, odkiaľ si zo svahu odniesla slastný pocit víťazstva. Jej dosiaľ najlepším umiestnením v tejto dedinke v Tirolsku je tretie miesto v slalome spred štyroch rokov.

 

 

Sezóna 2019/2020

Vo Svetovom pohári momentálne patrí Vlhovej štvrtá priečka, v doterajšom priebehu sezóny nazbierala 288 bodov. Výsledkovo bola zatiaľ najdominantnejšia v paralelnom slalomu vo švajčiarskom St. Moritzi, kde zvíťazila. "Veríme, že cez víkend svoje najlepšie umiestnenie v Lienzi vylepší," nádejá sa Igor Vlha.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies