Náročný trnavský týždeň, najskôr Levski potom šláger so Slovanom

NETKY.SK • 4 August 2011, 09:10 • 2 min
Náročný trnavský týždeň, najskôr Levski potom šláger so Slovanom

Náročný trnavský týždeň, najskôr Levski potom šláger so Slovanom

slovakia

left justify in out

img

Futbalistov Spartaka Trnava čaká náročný záver prvého augustového týždňa. Vo štvrtok totiž najskôr zvedú odvetný súboj 3. predkola Európskej ligy 2011/2012 proti Levski Sofia a o tri dni neskôr odohrajú v Bratislave corgoňligový šláger proti majstrovskému Slovanu.
      "Bílí andelé" absolvovali pred týždňom v bulharskej metropole nešťastný zápas. Dlhé minúty umnou hrou nepúšťali domácich do vyložených šancí, od 80. minúty dokonca viedli po góle Ladislava Tomačeka z pokutového kopu. Lenže v záverečných štyroch minútach vrátane nadstaveného času inkasovali dva góly a pocit z dobrého výsledku sa vytratil.
      "V Sofii sme odohrali náročný duel s nešťastným koncom. Súper nás zatlačil a neudržali sme ten jednogólový náskok. To je škoda, skomplikovali sme si tak život pre odvetou," uviedol pre TASR tréner Pavel Hoftych, ktorý v odvete nemôže počítať so službami dlhodobo zraneného Koro Koneho a dištancovaného Boubacara Diallu. "Musíme sa s tým vyrovnať. Kone má zdravotné problémy dlhší čas, Diallo nemôže hrať pre dve žlté karty. Verím však, že hráči, ktorí nastúpia proti Levski aj v nedeľu proti Slovanu, odvedú svoje maximum."
      Trnavskí futbalisti majú náročný vstup do novej sezóny. Okrem domácej Corgoň ligy už odohrali päť stretnutí v Európskej lige, posledné tri týždne hrajú systémom štvrtok - nedeľa. Navyše, pre účasť v predkolách v pohárovej Európe mali "červeno-čírni" skrátenú letnú prípravu. "V podstate pred sezónou sme mali na prípravu len necelé tri týždne, pričom viacero hráčov sme získali až v jej priebehu. Do Európskej ligy sme išli s tým, aby sme zistili na čo vlastne máme. Rozhodne však chceme postúpiť cez Levski, čo by bol sympatický úspech," povedal český kouč, ktorého zverenci v corgoňligovej generálke len remizovali doma s Tatranom Prešov 0:0. "Chceli sme k tomu pristúpiť podobne ako Slovan v Žiline, ale ukázalo sa, že nemáme až takú silnú lavičku. Sú tam síce šikovní chlapci, ale v dôležitých momentoch zápasu im ešte chýbajú skúsenosti."
      Aj vďaka atraktívnym zápasom futbalový ošiaľ opäť v Trnave narastá. Na štadióne Antona Malatinského sa predávajú vstupenky od utorka, pričom sa očakáva, že cestu do hľadiska si nájde okolo 10.000 ľudí. Počíta sa aj s príchodom tisícky bulharských priaznivcov. "Teším sa z toho, že ľudia v Trnave majú opäť o futbal záujem.  Je to pre nás odmena, pretože nehráme futbal len pre peniaze. Treba urobiť trnavskému divákovi radosť. Budeme sa snažiť prepojiť sa s nimi priamo na ihrisku, aby boli našim dvanástym hráčom," skonštatoval tréner Trnavy, ktorý v 1. predkole EL vyradil tím Zeta Golubovci a v 2. predkole albánsky celok FK Tirana. "Rozhodne nevybehneme na Levski, tak ako sme hrali proti Tirane. Levski je totiž súperom, ktorý je o poschodie vyššie. Nechceme hrať od úvodu systémom hore-dole, no súčasne si uvedomujeme, že sa nedá hrať ani na výsledok 1:0."
      Zápas v Trnave, ktorý má výkop o 19.00 h, povedie v úlohe hlavného arbitra Nór Ken Henry Johnsen.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies