Národný výstup na Kriváň mal opäť maximálny počet účastníkov

NETKY.SK • 20 August 2012, 06:31 • 2 min
Národný výstup na Kriváň mal opäť maximálny počet účastníkov

Národný výstup na Kriváň mal opäť maximálny počet účastníkov

slovakia

left justify in out

img

Tradičný Národný výstup na Kriváň napísal počas tohto víkendu ďalšiu úspešnú kapitolu venovanú 100. výročiu púte národovcov na Kriváň pod vedením Jura Janošku. Záujem turistov zo všetkých kútov Slovenska opäť výrazne prekročil maximálnu kvótu 500 účastníkov.
      "Máme za sebou ozaj vydarený výstup na jeden z najväčších symbolov našej vlasti. Žičilo nám aj počasie, nebolo príliš horúco a podúval iba mierny vietor. Akurát tí účastníci, ktorí si neprivstali a na vrchol dorazili až okolo obeda, nemali ideálny výhľad na okolitú krajinu, lebo sa ponoril do oblakov," uviedol pre TASR dlhoročný organizátor a predseda Klubu slovenských turistov Liptova Ján Kamien.
      Zároveň vysvetlil príčinu zaužívaného účastníckeho limitu. "Pred časom sme ho zaviedli iba preto, aby sme neobmedzovali bežných turistov. Chodníky sú aj počas národného výstupu otvorené pre každého a nechceme ich nadmieru zaťažovať. Aj teraz sme sa na nich stretali s ďalšími stovkami domácich i zahraničných návštevníkov našich veľhôr," pokračoval Kamien.
      "Dlhoročné skúsenosti nám potvrdili aj správnosť rozhodnutia zredukovať výstupové dni do jediného. Hoci sme niekedy rozdávali výstupové lístky aj na piatok či nedeľu, drvivá väčšina turistov ich využila práve v sobotu. Opakujem, máme za sebou skvelý ročník. Hneď po zostupe a dohorení tradičnej táborovej vatry v pribylinskom kempe sme sa o to s väčšou chuťou pustili do prípravy budúceho, ktorý sa bude niesť v znamení 150. výročia existencie Matice slovenskej," dodal Kamien.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies