Národný úrad pre kontrolu obchodu s drogami prehľadal Princov dom

NETKY.SK • 11 Máj 2016, 12:34 • 2 min
Národný úrad pre kontrolu obchodu s drogami prehľadal Princov dom

BRATISLAVA - Agenti z amerického Národného úradu pre kontrolu obchodu s drogami (DEA) prehľadali v utorok dom zosnulého hudobníka a speváka Princa.

slovakia

left justify in out

"Detektívi navštívili Paisley Park v rámci kompletného vyšetrovania. Žiadne ďalšie informácie zatiaľ nie sú k dispozícii," uviedli zástupcovia kancelárie šerifa v Carver County prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter.

 

Federálne úrady, vrátane DEA, začiatkom mája potvrdili, že sa zapoja do vyšetrovania úmrtia legendárneho hudobníka, ktorý zomrel 21. apríla vo veku 57 rokov. Ich úlohou je skúmať nelegálne užívanie či prípadné nelegálne obchodovanie s liekmi na predpis.

 

Telo rodáka z Minneapolisu v štáte Minnesota našli vo výťahu v jeho dome v Chanhassene. Príčina úmrtia zatiaľ nie je známa. Jeho pozostatky krátko po pitve spopolnili. Neskôr úrady informovali, že Prince mal v čase úmrtia v tele liek proti bolesti. Okrem toho mal vraj veľmi málo červených krviniek, čo naznačuje, že bol chorý. Pred hudobníkovou smrťou sa pritom objavili informácie, podľa ktorých už dlhšie bojoval s chrípkou. Oficiálne výsledky pitvy a toxikologických testov budú známe neskôr.

 

Podľa najnovších informácií muzikant navštívil 7. a 20. apríla lekára Michaela Todda Schulenberga, ktorý mu predpísal lieky. Zatiaľ však nie je známe, o aké lieky išlo a či ich interpret aj užil. Portál TMZ v utorok informoval, že polícia získala povolenie na prehliadku zdravotného strediska North Memorial, v ktorom už spomínaný lekár nepracuje. Vyšetrovateľov zaujímajú všetky záznamy týkajúce sa známeho umelca. Polícia už vypočula Schulenberga, ktorý bol v Princovom dome v deň jeho úmrtia.

 

William Mauzy, právny zástupca lekára Howarda Kornfelda špecializujúceho sa na liečenie závislostí, nedávno potvrdil, že jeho klienta večer pred Princovým úmrtím kontaktovali hudobníkovi zástupcovia z dôvodu "života zachraňujúcej misie". Kalifornský lekár však nemohol odcestovať a poslal svojho syna Andrewa Kornfelda, ktorý takisto pracuje v centre Recovery Without Walls. Po Kornfeldovom príchode do spevákovho domu ale Princa nemohli nájsť. Napokon ho objavil jeho zamestnanec vo výťahu v bezvedomí a lekár privolal pomoc.

 

Prince, celým menom Prince Rogers Nelson, sa narodil 7. júna 1958 v muzikantskej rodine. Ako sedemročný sa začal učiť hrať na klavír, v 13 rokoch nasledovala gitara a o rok neskôr bicie. Interpret je považovaný za jedného z najväčších hudobných novátorov. Vo svojej tvorbe kombinoval množstvo žánrov ako funk, soul, rock, pop, džez alebo r'n'b. Debutoval v roku 1978 albumom For You. Odvtedy ponúkal nové nahrávky takmer každý rok, pričom vydal 39 štúdioviek. Svoj posledný album HITnRUN Phase Two vydal vlani v decembri. Medzi jeho úspešné single patria napríklad Purple Rain, 1999, When Doves Cry, Let's Go Crazy, Raspberry Beret, Kiss, Sign O' The Times, Batdance, Gett Off, Cream či The Most Beautiful Girl In The World. Je tiež autorom hitu Nothing Compares 2 U, ktorý preslávila speváčka Sinéad O'Connor. Na celom svete predal viac ako 100 miliónov kópií nahrávok, na konte má sedem cien Grammy, štyri MTV Video Music Awards, jeden Zlatý glóbus aj Oscara. V roku 2004 ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy a podľa amerického magazínu Rolling Stone je 27. najlepším interpretom všetkých čias. Ako herec sa predstavil vo filmoch Purpurový dážď (1984), Pod višňovým mesiacom (1986) alebo Graffiti Bridge (1990). Dva razy sa oženil aj rozviedol.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona