Národný pochod za život budú v Bratislave sprevádzať dopravné obmedzenia

NETKY.SK • 16 September 2015, 11:35 • 2 min
Národný pochod za život budú v Bratislave sprevádzať dopravné obmedzenia

BRATISLAVA – Národný pochod za život, ktorý sa uskutoční v nedeľu 20. septembra v Bratislave, bude spojený s dopravnými obmedzeniami. Uzávery vybraných komunikácií budú trvať zhruba od 13.00 do 17.00 h. Výraznému obmedzeniu cestnej premávky dôjde predovšetkým v bratislavskej mestskej časti Staré Mesto. Na dnešnom brífingu na to upozornila hlavná dopravná inžinierka Bratislavy Tatiana Kratochvílová.

slovakia

left justify in out

"V nedeľu zhruba na poludnie sa začne zhromažďovať väčší počet ľudí na Námestí SNP. To si vyžiada usmernenie v doprave. Od 12.00 h bude z Námestia SNP odklonená električková doprava a od 13.00 h bude prerušená električková doprava medzi západom a východom hlavného mesta," priblížila. Električky budú nahradené autobusmi. Dva prestupové uzly, na ktorých sa bude dať prestúpiť z električiek na autobusy číslo 31 a 39, budú na zastávkach Blumentál a pod Mostom SNP.

 

Vodiči musia v nedeľu rátať aj s obmedzeniami na Staromestskej ulici. "Tu bude doprava obmedzená do polovice dopravného profilu. Súvisí to s trasou pochodu," podotkla Kratochvílová. Trasa pochodu povedie z Námestia SNP, po Kamennom námestí, Gorkého, Jesenského, Mostovej ulici a Rázusovom nábreží. Pochod bude pokračovať po výjazdovej rampe Mosta SNP na Staromestskú ulicu, Suché mýto a vráti sa na Námestie SNP. Po prejdení okruhu sa budú účastníci pochodu postupne rozchádzať. Tieto opatrenia majú podľa bratislavského magistrátu zabezpečiť plynulosť a bezpečnosť účastníkov pochodu.

 

Podľa hlavného koordinátora prípravy Národného pochodu za život Mareka Michalčíka je hlavným cieľom podujatia priniesť do centra Bratislavy posolstvo radosti zo života. "Chceme zdôrazniť, že túžba, aby sa mohlo narodiť každé dieťa, patrí do centra našej spoločnosti," vysvetlil.

 

Organizátori pochodu budú rozdávať aj letáčik s návodom, ako sa dá pomôcť tehotnej matke, ktorá uvažuje o umelom prerušení tehotenstva. Taktiež chcú prispieť k ochrane života aj venovaním financií vo výške aspoň 10 percent z výťažku verejnej zbierky. Zároveň pomôžu zbierkou trvanlivých potravín a školských pomôcok ľuďom v núdzi. Sprievodný program pochodu, ktorý prebieha už v týchto dňoch, je postavený festivalovo a ľudia si môžu vychutnať divadlo, koncerty, diskusie i filmový festival.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona