Národný onkologický ústav v Bratislave povedie T. Alscher

NETKY.SK • 21 Jún 2018, 16:48 • 2 min
Národný onkologický ústav v Bratislave povedie T. Alscher

BRATISLAVA - Národný onkologický ústav (NOÚ) v Bratislave povedie Tomáš Alscher. Taký je výsledok štvrtkového výberového konania na Ministerstve zdravotníctva (MZ) SR. Vedením onkoústavu je od začiatku mája doteraz dočasne poverený, predtým pôsobil ako jeho ekonomický riaditeľ.

slovakia

left justify in out

"V stanovenom termíne sa prihlásili traja uchádzači, na dnešnom výberovom konaní sa zúčastnili dvaja, tretí sa nedostavil," uviedla hovorkyňa rezortu Zuzana Eliášová. Okrem Alschera sa na ňom zúčastnil primár oddelenia klinickej onkológie – ambulantná chemoterapia Patrik Palacka.

 

Bývalý šéf onkoústavu a primár oddelenia klinickej onkológie Jozef Dolinský neprišiel. Už predtým avizoval, že ak nebude výberové konanie cez verejné vypočutie, nezúčastní sa na ňom. "Pevne verím, že v spolupráci s mojimi kolegami bude ústav napredovať v poskytovaní špičkovej zdravotnej starostlivosti, ktorú si vyžaduje zdravotný stav našich pacientov. Na základe dlhoročných skúsenosti v manažmente NOÚ pristupujem k funkcii generálneho riaditeľa s veľkým rešpektom," reagoval Alscher.

 

Doterajší šéf Jozef Valocký na poste skončil koncom apríla. Počas jeho pôsobenia sa v NOÚ búril personál, sťažoval sa na odlev odborníkov a dlhé čakacie lehoty na operácie. Valocký z funkcie podľa jeho slov odišiel pre upokojenie situácie. Podľa ministerky zdravotníctva Andrey Kalavskej (nominantka Smeru-SD) je jedným z najdôležitejších krokov stabilizácia kľúčových zdravotníkov a zabezpečenie kvalitnej zdravotnej starostlivosti v NOÚ.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies