Národný inšpektorát práce zrušil rozhodnutie o zákaze používania historickej budovy SND

NETKY.SK • 21 Júl 2022, 11:49 • 2 min
Národný inšpektorát práce zrušil rozhodnutie o zákaze používania historickej budovy SND

BRATISLAVA - Národný inšpektorát práce ako odvolací orgán zrušil rozhodnutie Inšpektorátu práce Bratislava o zákaze používania historickej budovy SND a vec vrátil na nové prerokovanie a rozhodnutie.

slovakia

left justify in out

Národný inšpektorát práce tak vyhovel odvolaniu SND. Dôvodom sú zistené mnohonásobné pochybenia inšpektora práce.

 

Vedenie Slovenského národného divadla dostalo rozhodnutie Inšpektorátu práce Bratislava o zákaze používania historickej budovy Slovenského národného divadla pre akúkoľvek činnosť 3. mája 2022. Vedenie divadla ho rešpektovalo a budovu ihneď uzatvorilo. Proti tomuto rozhodnutiu však podali odvolanie. 

 

Prečítajte si aj: SIS vo svojej správe šokuje: „ Snažia sa k nám dostať nebezpeční zločinci!"

 

obrazok
 

„Pri preskúmavaní administratívneho spisu mal Národný inšpektorát práce za to, že inšpektor práce pri vydaní napadnutého rozhodnutia mnohonásobne pochybil,“ konštatuje v rozhodnutí z júla 2022 Národný inšpektorát práce. „Došlo k vážnym procesným aj skutkovým pochybeniam zo strany inšpektora práce, pretože tento neuniesol bremeno zistiť a ustáliť jednoznačne a nepochybne skutkový stav veci na základe konkrétnych dôkazov vykonaných v správnom konaní. Vzhľadom na uvedené nie je bez pochybností preukázaná dôvodnosť vydaného zákazu,“ uvádza sa ďalej v rozhodnutí Národného inšpektorátu práce.

obrazok

Vedenie SND rozhodnutie Národného inšpektorátu práce víta. „Rozhodnutie inšpektora práce o zákaze používania historickej budovy SND sme od začiatku považovali za tendenčné a účelové.  Rozhodnutie Národného inšpektorátu práce nám teraz dáva za pravdu. Veľmi oceňujeme jeho rýchly, zodpovedný a kritický prístup k veci,“ hovorí generálny riaditeľ SND Matej Drlička.


„Máme za to, že stav budovy bol a stále je bezpečný pre všetky akcie, ktoré nepotrebujú využívať divadelné technológie a ktoré si prinesú vlastnú techniku. Rovnako trváme na tom, že sme nijako neohrozovali zdravie a bezpečnosť ľudí na podujatiach, ktoré sa tam konali,“ dodáva Drlička.
 
Mohlo by vás zaujímať aj:  Jaroslav Naď: „Vo vojne s Ruskom nesmieme nikdy ustúpiť."
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona