Národný front v prípade víťazstva Le Penovej vypíše referendum

NETKY.SK • 4 Február 2017, 14:42 • 2 min
Národný front v prípade víťazstva Le Penovej vypíše referendum

LYON - Francúzsky krajne pravicový Národný front (FN) potvrdil dnes, že v prípade víťazstva svojej líderky Marine Le Penovej v nadchádzajúcich prezidentských voľbách vypíše referendum o zotrvaní Francúzska v EÚ.

slovakia

left justify in out

Prísľub odznel na začiatku dvojdňovej schôdze FN v Lyone.

 

Manažér volebnej kampane strany David Rachline hovoril o "144 záväzkoch zacielených na navrátenie poriadku do Francúzska", medzi ktorými figuruje výrazné posilnenie bezpečnostných zložiek, odchod krajiny z bezvízovej schengenskej zóny či opätovné zavedenie francúzskej národnej meny.

 

Svoju predvolebnú kampaň začne tento víkend v Lyone aj samotná Le Penová, ktorá už v minulosti vyzvala na tzv. frexit. Prieskumy naznačujú, že sa politička dostane do druhého kola jarných volieb. Na dnes má naplánovaných niekoľko rozhovorov a diskusií, v nedeľu vystúpi s prejavom ku svojim priaznivcom.

 

Dnes popoludní má mať v Lyone predvolebný míting aj nezávislý kandidát, proeurópsky zameraný Emmanuel Macron, niekdajší francúzsky minister hospodárstva. Dúfa, že do druhého kola prezidentských volieb takisto postúpi - a 7. mája sa v nich možno stretne v súboji s Le Penovou.

 

Ďalšími kandidátmi na prezidentské kreslo v Elyzejskom paláci sú ľavičiar Benoit Hamon zo Socialistickej strany (PS) a Francois Fillon z konzervatívneho politického subjektu Republikáni (LR). Fillon však momentálne bojuje s obvineniami ohľadom fiktívnych zamestnaní svojich rodinných príslušníkov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies