Národný bezpečnostný úrad zablokoval štyri internetové stránky

NETKY.SK • 21 Marec 2022, 15:17 • 2 min
Národný bezpečnostný úrad zablokoval štyri internetové stránky

BRATISLAVA - Inštitút blokovania zaviedla novela kybernetického zákona v rámci opatrení súvisiacich so situáciou na Ukrajine. Zamedziť má šíreniu škodlivého obsahu na internete. Národný bezpečnostný úrad (NBÚ) môže využívať kompetenciu do konca júna 2022.

slovakia

left justify in out

NBÚ zablokoval do 30. júna weby Hlavné správy, Armádny magazín, Hlavný denník a Infovojna. Na stránkach identifikovali škodlivú aktivitu podľa zákona o kybernetickej bezpečnosti. Pre TASR to uviedol hovorca Národného bezpečnostného úradu (NBÚ) Peter Habara.

 

img

 

Škodlivý obsah je programový prostriedok alebo údaj, ktorý zapríčiňuje alebo môže zapríčiniť kybernetický bezpečnostný incident. Škodlivou aktivitou sa rozumie akákoľvek činnosť, ktorá zapríčiňuje alebo môže zapríčiniť kybernetický bezpečnostný incident, podvodnú činnosť, odcudzenie osobných údajov alebo citlivých údajov, závažné dezinformácie a iné formy hybridných hrozieb.

 

Prečítajte si tiež: Rozprávka či realita? Ukrajinská babička vraj otrávila ruských vojakov. Čo pre nich prichystala?

 

Reštriktívne opatrenia zaviedla v reakcii na vojenskú agresiu Ruska proti Ukrajine aj Rada Európskej únie (EÚ). Na základe týchto opatrení únia bezodkladne pozastaví činnosť dezinformačných alebo manipulatívnych médií v EÚ alebo smerovanú na EÚ až do ukončenia agresie voči Ukrajine. Platí to tiež dovtedy, kým Ruská federácia a jej pridružené médiá neprestanú vykonávať dezinformačné aktivity a akcie zamerané na manipuláciu s informáciami namierenými proti únii a jej členským štátom.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies