Národnostné menšiny na Slovensku priblíži doplňujúci učebný materiál

NETKY.SK • 14 November 2017, 10:06 • 2 min
Národnostné menšiny na Slovensku priblíži doplňujúci učebný materiál

BRATISLAVA - Tím pre prípravu doplňujúceho učebného materiálu s názvom Zoznámme sa, národné menšiny, v týchto dňoch finišuje.

slovakia

left justify in out

Cieľom odborníkov z ministerstva školstva je pripraviť publikáciu ako učebnú pomôcku pre učiteľov druhého stupňa základných škôl, ktorá poskytne základné informácie a zvýši povedomie o národnostných menšinách žijúcich na Slovensku.

 

Publikácia má byť doplňujúcim učebným materiálom k dejepisu, ale aj k iným humanitným predmetom. "Veríme, že materiál o dejinách a kultúre menšín žijúcich na Slovensku prispeje k poznaniu, podpore tolerancie a vzájomnej akceptácii žiakov v školskom i mimoškolskom prostredí," uviedol riaditeľ ŠPÚ Ľudovít Hajduk.

 

Doplnkový učebný text publikácie má priblížiť problematiku kultúry, tradícií, naturelu a spôsobu života národnostných menšín na Slovensku zo súčasného pohľadu. "Pre učiteľov na druhom stupni základných škôl by to mala byť pomôcka na podporu interpretácie konkrétnych tém, ku ktorým bude vypracovaná metodika spolu s pracovnými listami," doplnil riaditeľ ŠPÚ.

 

Keďže ide aj o témy z histórie maďarskej, rusínskej, ruskej, ukrajinskej, nemeckej, českej, moravskej, židovskej a rómskej menšiny, pred záverečným workshopom posúdia text ešte odborníci z Historického ústavu a Ústavu etnológie Slovenskej akadémie vied.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona