Národné múzeum v Betliari hľadá dvojníčku Sissi

NETKY.SK • 15 Február 2015, 15:40 • 2 min
Národné múzeum v Betliari hľadá dvojníčku Sissi

BRATISLAVA/BETLIAR - Mladé ženy, ktoré sa podobajú na legendami opradenú rakúsku cisárovnú Sissi sa môžu na krátko stať dvojníčkou cisárovnej Alžbety - Sissi.

slovakia

left justify in out

Cisárovnej najviac podobná mladá žena získa viaceré výhody, napríklad vyhrá víkendový pobyt na zámku v Bojniciach. Toto a ešte viac sľubuje Slovenské národné múzeum (SNM) - Múzeum Betliar v súťaži, v ktorej hľadá dvojníčku cisárovnej Alžbety. Ako agentúru SITA informovala kultúrno-propagačná manažérka SNM - Múzeum Betliar Judita Krajčiová, Múzeum Betliar pripravuje na letnú sezónu výstavu 'Jej Veličenstvo kráľovná' Kráľovná Alžbeta v našich dejinách a predstavách. V tejto súvislosti vydalo výzvu pre dámy, ktoré sa podobajú na kráľovnú Alžbetu - Sissi, aby sa do konca februára prihlásili na kasting".

 

Záujemkyne musia do konca februára poslať na adresu: SNM – Múzeum Betliar, Kaštieľna 6, 049 21 Betliar, prípadne e-mailom: judita.krajciova@snm.sk prihlášku s priloženou fotografiou celej postavy. Potrebné je, aby spĺňali nasledujúce požiadavky: vek od 20 do 35 rokov, mali štíhly pás, výšku približne 170 cm a dlhé tmavé vlasy, tiež príjemný prejav, inteligentné vystupovanie a znalosti nemeckého a maďarského jazyka. Záujemkyne, čo spĺňajú kritéria, pozve múzeum na kasting. Najvernejšiu dvojníčku cisárovnej Sissi bude vyberať porota v zložení: módny návrhár a dizajnér Boris Hanečka, fotograf Jakub Gulyás, herečka Alena Ďuránová a riaditeľ SNM - Múzeum Betliar Július Barczi. Výherkyňa sa stane tvárou sprievodných podujatí výstavy 'Jej veličenstvo kráľovná', ktorú múzeum pripravuje na toto leto. Fotograf Jakub Gulyás s ňou nafotí v historických priestoroch kaštieľa Betliar sériu prezentačných fotografií a súčasťou výhry je aj víkendový pobyt na zámku v Bojniciach.

 

SNM - Múzeum Betliar sídli v administratívnej budove pri kaštieli Andrássyovcov v rozľahlom historickom parku v Betliari, v okrese Rožňava. "Špecializované umeleckohistorické múzeum so zameraním na vývoj bytovej kultúry uhorskej šľachty v 18. a 19. storočí patrí v súčasnosti k najvýznamnejším a zároveň najnavštevovanejším pamiatkam na území Slovenska. Je tvorené troma atraktívnymi expozíciami umiestnenými v pôvodných historických objektoch v kaštieli Betliar, na hrade Krásna Hôrka a v mauzóleu Dionýza a Františky Andrássyovcov v Krásnohorskom Podhradí," píše sa na webstránke múzea - https://www.snm.sk/?muzeum-betliar-uvodna-stranka. Prehliadky kaštieľa Betliar sa počas zimnej sezóny, teda od novembra do konca marca konajú denne okrem pondelka o 9:30, 11:00, 12:30 a 14:00. Priľahlý historický park je do konca apríla otvorený od 7:00 do 18:00. Mauzóleum Andrássyovcov v Krásnohorskom Podhradí je do konca marca otvorené pre návštevníkov vždy v piatok, sobotu a nedeľu od 9:30 do 14:30.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies