Národná rada SR tento rok opäť otvorí dvere verejnosti 1. septembra

NETKY.SK • 30 August 2013, 09:36 • 2 min
Národná rada SR tento rok opäť otvorí dvere verejnosti 1. septembra

BRATISLAVA 30. augusta (SITA) – Národná rada SR tento rok opäť otvorí dvere verejnosti pri príležitosti Dňa Ústavy v nedeľu 1. septembra od 9:00 do 16:00. Predseda Národnej rady SR Pavol Paška privíta prvých návštevníkov a absolvuje s nimi prehliadku budovy parlamentu.

slovakia

left justify in out

Pre občanov si pripravia program aj poslanecké kluby a návštevníci sa budú môcť zároveň stretnúť s jednotlivými poslancami. Ľudí privítajú vo svojich kanceláriách aj podpredsedovia parlamentu. V kancelárii Jána Figeľa si budú môcť pozrieť výstavu kľúčeniek z miest a obcí Slovenska. Prezentovať ju bude zberateľ Miloš Bittner, ktorý je po ťažkej autonehode invalidom. Zbieranie kľúčeniek sa mu stalo koníčkom a dennou náplňou. Je držiteľom slovenského rekordu a patrí medzi top zberateľov v Európe. Má v zbierke približne 7 000 kľúčeniek. V kinosále budovy parlamentu bude od 11:00 do 12:00 beseda s odborníkmi spojená s prezentáciou publikácie s názvom Ústava Slovenskej republiky a jej vývoj. 

Záujemcov čaká druhý ročník Bratislavskej hradnej časovky o pohár predsedu Národnej rady SR. Tento rok budú medzi súťažiacimi aj úspešní olympijskí medailisti vo vodnom slalome bratia Peter a Pavol Hochschornerovci. Časovka je naplánovaná od 13:00 do 14:00. Trasa cyklistických pretekov povedie zo Župného námestia cez Suché mýto, Palisády a cieľ bude na Bratislavskom hrade pod sochou Svätopluka. 

Na pódiu pred parlamentom vystúpi Detský folklórny súbor Čečinka, zatancujú deti zo ZUŠ Jozefa Kresánka, zahrá i Bratislavské bábkové divadlo. Hudobný program spestrí aj vystúpenie cimbalistov. Štátne symboly vo vestibule  „budú pod dohľadom“ príslušníkov Čestnej stráže Ozbrojených síl SR od 9:00 do 13:00.  Zároveň na Západnej terase Bratislavského hradu sa uskutoční vernisáž výtvarných prác detských pacientov Detskej fakultnej nemocnice v Bratislave so začiatkom o 15:00. Verejnosti budú sprístupnené aj reprezentačné priestory Bratislavského hradu, a to od 10:00 do 16:00.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies