Národná diaľničná spoločnosť testuje nový font písma na dopravných značkách

NETKY.SK • 17 Január 2015, 15:58 • 2 min
Národná diaľničná spoločnosť testuje nový font písma na dopravných značkách

HRÁDOK - Národná diaľničná spoločnosť (NDS) v spolupráci s ministerstvami dopravy a vnútra pracuje na revízii normy, ktorá sa týka dopravných značiek na pozemných komunikáciách.

slovakia

left justify in out

Jej cieľom je podľa hovorcu NDS Michala Fúrika sprehľadniť a zjednotiť dopravné značenie.
      

Revízia by mala zahŕňať aj nový a viditeľnejší font písma pri vyobrazení dopravných značiek. "Nový typ dopravného značenia sa testuje na úseku diaľnice D1 medzi Novým Mestom nad Váhom a Piešťanmi. Takýmto spôsobom už s novým fontom písma boli osadené veľkoplošné značky pri dvoch odpočívadlách. Ďalší postup a konkrétne termíny závisia od konečnej verzie a schválenia príslušnej normy,“ priblížil Fúrik.
      

Dopravné značenie s novým fontom písma avizuje motoristom odbočenie na čerpaciu stanicu OMV na odpočívadle Hrádok v smere od Nového Mesta nad Váhom na Bratislavu a pri odpočívadle Zeleneč. Od roku 1993 ide o prvú pripravovanú zmenu týkajúcu sa fontu písma na dopravnom značení na Slovensku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies