Národná diaľničná spoločnosť má nového generálneho riaditeľa

NETKY.SK • 17 September 2021, 13:30 • 2 min
Národná diaľničná spoločnosť má nového generálneho riaditeľa

BRATISLAVA - Vladimír Jacko má za sebou pestrú kariéru. Pôsobil ako viceprezident U. S. Steel Košice či ako splnomocnenec ministra životného prostredia.

slovakia

left justify in out

Generálnym riaditeľom Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) sa stal Vladimír Jacko. Výberové konanie sa konalo 8. septembra na pôde Ministerstva dopravy a výstavby (MDV) SR. Informoval o tom hovorca rezortu dopravy Ivan Rudolf.

 

img

 

Do výberového konania na post generálneho riaditeľa sa prihlásili štyria uchádzači, pričom sa na ňom zúčastnili dvaja kandidáti. Za generálneho riaditeľa NDS zvolili Vladimíra Jacka, ktorý pôsobil ako viceprezident U. S. Steel Košice a  ako splnomocnenec ministra životného prostredia. Je spoluzakladateľom Asociácie priemyselných zväzov aj Priemyselnej Bipartity.

 

"Novému generálnemu riaditeľovi prajem veľa síl v jeho práci. Jeho hlavnou úlohou bude naštartovať a zefektívniť vnútorné procesy v Národnej diaľničnej spoločnosti," priblížil minister dopravy Andrej Doležal (nominant Sme rodina).

 

Prečítajte si tiež: Václav Mika zostáva šéfom Slovakia Travel

 

Predsedom predstavenstva NDS bude aj naďalej Juraj Tlapa. Kompetencie predstavenstva a generálneho riaditeľa sú definované stanovami a internými predpismi spoločnosti, pričom predstavenstvo ako štatutárny orgán koná v mene spoločnosti navonok voči tretím stranám a generálny riaditeľ zodpovedá za vnútorné procesy v spoločnosti.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies