Národná banka má zhabané zlato, nechce ho vrátiť!

NETKY.SK • 12 December 2013, 09:52 • 2 min
Národná banka má zhabané zlato, nechce ho vrátiť!

BRATISLAVA - Národná banka Slovenska (NBS) odmieta vrátiť zlato, ktoré jej nepatrí. Patrilo rodine z Trenčína, ktorej ho pred 60. rokmi zobrala komunistická vláda. Hodinárstvo a zlatníctvo bolo vtedy pre režim vďačnou korisťou.

slovakia

left justify in out

O zhabaný majetok sa teraz súdi s bankou jeden z dedičov, Robert Lifka. O kauze rozhodujú od začiatku 90. rokov minulého storočia súdy v Česku, kauza sa však týka našich občanov a inštitúcií. Spor sa ťahá už 21 rokov, po verdikte ústavného súdu sa vracia na najvyšší súd. Na reštitúciu má okrem Lifku nárok aj jeho ujo, spisovateľ Kornel Földvári. Lifka sa s ním dohodol, že ho bude neoficiálne zastupovať. Národná banka Slovenska sa k prípadu zatiaľ nechce vyjadriť, keďže ešte verdikt nedostala. Téme sa venuje denník SME v článku s názvom "NBS sa zhabaného zlata nevzdá".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies