Národná banka Kazachstanu chce zakázať kryptomeny

NETKY.SK • 31 Marec 2018, 12:45 • 2 min
Národná banka Kazachstanu chce zakázať kryptomeny

ASTANA – Národná banka Kazachstanu chce zakázať obchodovanie s kryptomenami a ich ťaženie v krajine. Oznámil to predseda banky Daniyar Akishev.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Národná banka pristupuje ku kryptomenám veľmi konzervatívne a bude sa snažiť presadiť mimoriadne prísne obmedzenia," povedal Daniyar Akishev.

 

Predseda Národnej banky dodal, že chce zakázať všetky kryptoburzy a zabrániť obyvateľom krajiny v tom, aby vymieňali národnú menu za akúkoľvek kryptomenu. Okrem toho chce zakázať aj ťaženie kryptomien v celom Kazachstane.

 

img

Daniyar Akishev

 

"Minimalizujeme riziká spojené s národným trhom, avšak žiadna centrálna banka nemá všetky nástroje na ovládanie tohto trhu za hranicami štátu. Preto musíme eliminovať toto riziko aspoň prostredníctvom národnej meny."

 

Banka a ďalšie vládne agentúry sa domnievajú, že kryptomeny sú "ideálnym nástrojom prania špinavých peňazí a daňových únikov."

 

img

Národná banka Kazachstanu

 

Napriek slovám predsedu Národnej banky, v súčasnosti neexistujú žiadne nariadenia, zákony alebo návrhy zamerané na obmedzenie používania kryptomien v Kazachstane.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies