Národná banka Abú Zabí prijala protokol kryptomeny Ripple

NETKY.SK • 24 Júl 2017, 12:47 • 2 min
Národná banka Abú Zabí prijala protokol kryptomeny Ripple

ABÚ ZABÍ – Hoci to investori často prehliadajú Ripple má v porovnaní s ostatnými kryptomenami niekoľko pozitívnych faktorov. Okrem toho, že je to tretia najväčšia kryptomena podľa trhovej kapitalizácie, je taktiež navrhnutá na transakcie, ktoré môžu byť zúčtované bankami v reálnom čase. V konečnom dôsledku tak poplatky za transakcie môžu zostať na nízkych úrovniach ako pre banky tak aj pre jednotlivých zákazníkov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Dlhé zúčtovacie obdobia a nestabilné poplatky sú dve najväčšie prekážky digitálnych mien, ktoré sa dostávajú do širšieho finančného sveta. Ripple sa však stáva čoraz obľúbenejším medzi finančnými inštitúciami práve vďaka svojim vlastnostiam, ktorými sa líši od ostatných mien. Národná banka Abú Zabí oznámila, že prijala protokol Ripple pre niektoré svoje transakcie. Bude to impulzom k tomu, aby Ripple získal viac pozornosti na celom svete?

 

img

Ripple pre medzinárodné transakcie

Národná banka Abú Zabí oznámila svoje plány ešte v júni, keď vyhlásila, že bude používať Ripple najmä v medzinárodných transakciách. Národná banka naznačila osobitný záujem na zlepšení skúseností svojich zákazníkov a vyzerá to, že vedúci predstavitelia tejto finančnej inštitúcie sa zhodli na tom, že táto technológia môže byť na to užitočným spôsobom. Keď príde na výber z rôznych blockchain technológií, má Ripple navrch.

Národná banka údajne integruje protokol Ripple do svojej existujúcej infraštruktúry. Výsledkom je, že regionálni zákazníci banky budú mať možnosť okamžite previesť finančné prostriedky na účty príjemcu. Všetky transakcie sa uskutočnia v reálnom čase. Spojené arabské emiráty sú jednou z popredných krajín čo sa týka finančných prevodov, takže technológia Ripple by mohla byť široko využívaná prostredníctvom tohto partnerstva.

 

img

Ripple naďalej získava pozornosť

Technológia Ripple získava v posledných mesiacoch čoraz väčšiu pozornosť, keďže banky po celom svete prejavili záujem o platobné transakcie v reálnom čase. Je pravdepodobné, že ďalšie banky pozorne sledujú výsledky integrácie v Abú Zabí, aby zistili ako distribuovaný systém účtov podlieha tlaku. Medzitým hodnota Ripple meny (XRP) vzrástla, avšak nie tak výrazným spôsobom ako Ethereum alebo Bitcoin. Ak táto technológia bude v tomto partnerstve úspešná, pravdepodobne sa to odrazí aj na rastúcej hodnote svojej meny. Potom už nič nebude brániť tomu, aby si protokol Ripple osvojilo viac bánk po celom svete.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies