Narkomani a bezdomovci si v Sao Paule vytvorili vlastné mestečko, polícia musela zasahovať aj s buldozérmi

NETKY.SK • 12 Jún 2017, 09:16 • 2 min
Narkomani a bezdomovci si v Sao Paule vytvorili vlastné mestečko, polícia musela zasahovať aj s buldozérmi

SAO PAULO - Polícia v brazílskom meste Sao Paulo vykonala raziu na mieste, kde sa usídlili narkomani a ľudia bez domova.

slovakia

left justify in out

Tí si vytvorili svoje "centrum" po tom, ako sa vyhli podobnej akcii z konca mája. Polícia počas nedeľnej akcie použila aj buldozéry na odstránenie prístreškov a stanov.

 

Starosta mesta Joao Doria uviedol, že už nechce vidieť miesta, kde sa verejne predávajú drogy. Pre spomínaných ľudí chce nájsť odbornú pomoc a tiež ubytovanie. Jeho kritici však tvrdia, že podobné razie nič nevyriešia, pretože narkomani sa len premiestnia do inej časti mesta. "Naším cieľom nie je premiestniť ich inam, ale poskytnúť im pomoc a dať im možnosť prežiť," vyjadril sa politik.

Doria nedávno ponúkol ľuďom bez domova, ktorých je v meste približne 20-tisíc, sto pracovných miest v sieti rýchleho občerstvenia. V tejto mestskej časti by rád vybudoval centrá sociálnej pomoci, školy, škôlky a zdravotné strediská, pričom by použil verejné aj súkromné finančné zdroje.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona