Narcisy kvitnú tento rok už v marci... Deň narcisov 27.3.2015

NETKY.SK • 25 Marec 2015, 13:16 • 2 min
Narcisy kvitnú tento rok už v marci... Deň narcisov 27.3.2015

BRATISLAVA – V poradí 19. ročník najväčšej verejno – prospešnej finančnej zbierky na Slovenku – Deň narcisov, bude tento rok už v marci. Informuje o tom tohtoročná kampaň s heslom: Nepomáhajú preto, aby sa zviditeľnili. Do ulíc vyjde viac ako 15 tisíc špeciálne označených dobrovoľníkov s originálnou pokladničkou Ligy proti rakovine.

slovakia

left justify in out

Jediná verejno-prospešná finančná zbierka Ligy proti rakovine – Deň narcisov - bude tento rok výnimočne už v marci. Do Dňa narcisov sa na celom Slovensku zapojí 15 573 dobrovoľníkov, zastrešených 737 zmluvnými spoluorganizátormi a každý z nich bude označený špeciálnymi identifikátormi, vďaka ktorým budú ľahko rozpoznateľní. Identifikačné znaky sa každý rok menia, aby sa zabránilo ich zneužitiu.

 

img

 

IDENTIFIKÁTORY

Pre tento rok sú platné tieto identifikačné prvky:

[*]       dobrovoľníka v podobe oranžovej rozety s nápismi „Deň narcisov 2015“,  „Dobrovoľník“ a číslo dobrovoľníka.

 

[*]       Druhým identifikačným prvkom bude papierová pokladnička tyrkysovej (modro – zelenej) farby potlačená kvetom narcisu, s bielym logom Ligy proti rakovine a onačením „Deň narcisov“, opatrená textom – 27. marec 2015, číslo registrácie zbierky vydané Ministerstvom vnútra SR  a slovom „Ďakujeme“. Každá pokladnička bude prelepená ochrannými nálepkami bielo-modrej farby s číslom účtu Dňa narcisov.

 

[*]       ako tretí identifikačný prvok, ktorý budú mať dobrovoľníci pri sebe, budú narcisy žltej farby so zeleným lístkom.

 

Jednotlivé identifikačné prvky sú vyobrazené aj na web stránke www.dennarcisov.sk. Prosíme, pokiaľ chcete prispieť na Deň narcisov, prispievajte len dobrovoľníkom, ktorí sú označení správnymi identifikačnými prvkami.

 

POUŽITIE VÝNOSU ZBIERKY DEŇ NARCISOV

Liga proti rakovine aj vďaka fin. výnosu na Deň narcisov každoročne organizuje pre pacientov bezplatné relaxačné týždňové pobyty a finančne podporuje tábory pre detských onkologických pacientov. Poskytuje jednorazovú finančnú pomoc pre rodiny s onkologickým pacientom v hmotnej núdzi. Koordinuje a zamestnáva 21 psychológov a psychoterapeutov po celom Slovensku, ktorých služby sú pre pacientov a ich rodiny bezplatné. Prevádzkuje dve ubytovacie zariadenia nazývané „Náhradný domov“ pre rodičov detských onkologických pacientov, ktorí sú hospitalizovaní na onkológii v Bratislave a v Košiciach.

 

V troch centrách pomoci na Slovensku (BA, KE, MT) denne poskytuje pre onkologických pacientov množstvo pohybových, kreatívnych, jazykových kurzov či možnosti na rehabilitáciu. Pacienti v nich majú tiež možnosť využiť poradenstvo od onkológa, psychológa, dietológa, či sociálno-právneho poradcu. Rovnakú možnosť majú aj pacienti mimo týchto miest, a to na Linke pomoci 5 dní v týždni, alebo v internetovej poradni.

 

Výnos slúži aj na preventívne a edukačné účely. Jednou z najvýznamnejších preventívnych aktivít Ligy proti rakovine je nepovinný predmet „onkologická výchova“, ktorý sa 15 rokov vyučuje na 60-tich školách po celom Slovensku. Vo svojich centrách pomoci organizuje pravidelne edukačné prednášky pre študentov.

 

Liga proti rakovine podporuje aj nemocnice, či zdravotnícke zariadenia. V minulom roku prispela napr. sumou 41.000,- eur na kúpu sonografického prístroja pre Východoslovenský onkologický ústav, 25.000,- eur Liečebni sv. Františka na kúpu injekčných dávkovačov, antidekubitných matracov, postelí, sprchových lôžok. Univerzitnej nemocnici v Košiciach prispela na skvalitnenie diagnostiky nádorových ochorení, Fakultnej nemocnici v Prešove prispela na polohovateľné kreslá, infúzne pumpy, stojany a sadu pomôcok pre ožarovanie pacientov... Finančne podporila mnohé ďalšie projekty zamerané či už na nákup väčšieho prístrojového vybavenia, ale aj na nákup drobných, denne potrebných prístrojov, nevyhnutných na skvalitnenie liečby, či života onkologických pacientov.

 

Detailné vyúčtovanie použitia financií z výnosu zbierky uverejňuje na svojej stránke www.lpr.sk, informuje o ňom v letákoch, ktoré i tento rok budú dobrovoľníci ponúkať spolu s narcisom.

 

MOŽNOSTI PODPORY ZBIERKY

Zbierku je možné podporiť v termíne od 9. do 31. marca 2015 týmito spôsobmi:

dobrovoľným fin. príspevkom na účet zbierky: 2629740400/1100,
dobrovoľným fin. príspevkom do pokladničiek dobrovoľníkov v deň zbierky – 27. marca 2015,
zaslaním SMS* s ľubovoľným textom na číslo 848 v sieti všetkých mobilných operátorov v termíne od 9. do 31.3.2015.
zakúpením narcisu na zľavovom portáli www.zlavadna.sk

* Cena 1 SMS je 2 €. Operátori odvedú na zbierku celú túto sumu a samotné zaslanie SMS zákazníkovi nespoplatňujú.

 

Liga proti rakovine ďakuje všetkým partnerom – financnym ci medialnym, dobrovoľníkom, prispievateľom i celej verejnosti za dlhoročnú podporu Dňa narcisov, za dôveru v jej prácu. Vďaka tejto podpore môžeme pomáhať už 25 rokov... ĎAKUJEME!

                          

Ďalšie informácie:

https://www.dennarcisov.sk       https://www.lpr.sk     https://www.facebook.com/ligaprotirakovine




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies