Náraz auta do chodcov v Londýne nebol teroristickým činom

NETKY.SK • 8 Október 2017, 06:31 • 2 min
Náraz auta do chodcov v Londýne nebol teroristickým činom

LONDÝN - Náraz auta do chodcov, ku ktorému došlo pri budove Prírodopisného múzea v Londýne, nebol teroristickým útokom, ale iba bežnou dopravnou nehodou. Oznámila to londýnska polícia, ktorej vyhlásenie priniesla agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Incident v londýnskej časti South Kensington si podľa údajov tamojších zdravotníkov vyžiadal zranenia 11 osôb, z ktorých deväť previezli do nemocnice. Na mieste vypukla panika a okolie v priebehu niekoľkých minút uzavrela polícia, ktorá zadržala jednu osobu.

 

Predpokladalo sa, že mohlo ísť o teroristický útok, keďže vozidlo vrazilo do chodcov na rušnom mieste, ktoré je vyhľadávané turistami. K vylúčeniu tejto možnosti polícia dospela až po takmer štyroch hodinách.

 

V Británii platí v súčasnosti druhý najvyšší z piatich stupňov ohrozenia terorizmom, čo znamená, že tamojšie úrady rátajú s vysokou pravdepodobnosťou útoku.

 

Zadržaný muž, ktorý je zrejme vodičom havarovaného auta, zatiaľ nebol obvinený a polícia nezverejnila jeho totožnosť.

 

Osoby prevezené do nemocnice utrpeli prevažne poranenia nôh či hlavy, podľa zdrojov AP však nie sú v ohrození života.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona