Náramok kampane Vypni telku, zapni seba! nosilo až desaťtisíc detí

NETKY.SK • 7 Jún 2017, 10:39 • 2 min
Náramok kampane Vypni telku, zapni seba! nosilo až desaťtisíc detí

BRATISLAVA - Do 17. ročníka kampane Vypni telku, zapni seba! sa zapojilo 4 500 detí zo 127 obcí z celého Slovenska. Medzi 29. májom a 4. júnom sa o deti staralo 870 dobrovoľníkov, ktorí pripravili deťom zážitkový program. Animátori a učitelia ich viedli k osobným vzťahom na úkor sledovania televízie, hrania počítačových hier a zábavy na internete. Sprevádzalo ich pri tom heslo Viac priateľstva, viac radosti.

slovakia

left justify in out

eRko rozdalo účastníkom tohtoročného projektu viac ako desaťtisíc farebných náramkov. Každý účastník dostal jeden náramok navyše, ktorý bol určený pre priateľa.

 

Deti pozývali takýmto spôsobom svojich rovesníkov k aktívnemu prežívaniu voľného času. Do kampane sa okrem 92 skupín z radov členov eRka, zapojilo aj 110 učiteľov z dvadsiatich škôl. Už tradične sa do akcie zapájajú rodiny bývalých aktívnych členov eRka.


Podľa portálu Detinanete.sk stále viac detí dnes uprednostňuje hry na počítači pred hraním sa vonku s kamarátmi, pričom každé štvrté dieťa ohrozuje závislosť od internetu a zábavnej elektroniky. Portál tiež uvádza, že mobilný telefón na Slovensku vlastní 31 percent prvákov a druhákov, 69 percent tretiakov až piatakov a 77 percent šiestakov a siedmakov. Prvý mobil majú na Slovensku už štvorročné deti.

„Ako detská organizácia si uvedomujeme, že deti sa potrebujú naučiť ovládať nové technológie. Potrebujú sa ich naučiť správne využívať a nadobudnúť správnu mieru v tom, koľko času mobilným zariadeniam alebo počítačom venujú. Preto im každý rok dávame možnosť zastaviť sa a trénovať svoju vôľu,“ uviedol pred spustením podujatia Juraj Králik.

Organizácia eRko – Hnutie kresťanských spoločenstiev detí je občianske združenie, ktorého cieľom je pomáhať pri výchove a neformálnom vzdelávaní detí a mladých ľudí a pri ich premene na zrelé kresťanské osobnosti podieľajúce sa na rozvoji spoločnosti, v ktorej žijú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies