Napriek zábranám cez hranice so Srbskom stále prúdia davy migrantov

NETKY.SK • 21 August 2015, 15:01 • 2 min
Napriek zábranám cez hranice so Srbskom stále prúdia davy migrantov

BUDAPEŠŤ - Napriek tomu, že v juhomaďarskej Čongrádskej župe sú na hraniciach so Srbskom už postavené zábrany z ostnatého drôtu, vlna migrantov nepoľavuje.

slovakia

left justify in out

Vo štvrtok ilegálne prekročilo hranice smerom od Srbska 1399 migrantov, informoval spravodajský server Origo.hu.

Policajné hliadky zadržali cudzincov, ktorí prekročili zelenú hranicu pri obci Röszke. Medzi nimi bolo aj 288 detí, povedal hovorca polície Čongrádskej župy Szabolcs Szenti.

 

V posledných dňoch stúpa počet migrantov prichádzajúcich zo Sýrie, predtým väčšinu žiadateľov o azyl tvorili občania Afganistanu.

Zábrany proti migrantom z ostnatého drôtu na maďarsko-srbských štátnych hraniciach sú postavené už na celom úseku lemujúcom Čongrádsku župu od obce Ásotthalom až po obec Kübekháza, informovala v pondelok maďarská armáda.

 

Podľa veliteľa pracovnej skupiny Čongrádskej župy Ferenca Bátora prebieha budovanie plota podľa plánov. Zvyšný úsek zábran, ktoré majú chrániť pred migrantmi 175-kilometrové hranice so Srbskom, bude hotový do 31. augusta.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona