Napriek varovaniam úradov došlo k stretnutiu veriacich v synagóge, ktorej konštrukcia sa napokon zrútila

NETKY.SK • 17 Máj 2021, 06:06 • 2 min
Napriek varovaniam úradov došlo k stretnutiu veriacich v synagóge, ktorej konštrukcia sa napokon zrútila

Svedkovia uviedli, že ku kolapsu došlo počas ceremónie, ktorá sa začala začiatkom židovského sviatku Šavuot. Konštrukcia synagógy sa napokon zrútila.

slovakia

left justify in out

Premiér Benjamin Netanjahu uviedol, že sa za zranených modlí. Synagóga bola označená, ako čiastočne nedokončená. Polícia a miestni úradníci uviedli, že organizátorov varovali, že budova nie je bezpečná, ale udalosť sa napriek tomu odohrala.

 

img

 

"Boli sme opäť povolaní na udalosť, pri ktorej došlo k nedbanlivosti a nezodpovednosti. Budú zatknutí," povedal televíznym novinárom šéf jeruzalemskej okresnej polície Doron Turgeman. polícia uviedla, že sa tam nachádzalo asi 650 ultraortodoxných veriacich.

 

img

 

Najmenej dvaja ľudia zomreli

Zrútenie poschodovej kovovej konštrukcie v rozostavanej synagóge severne od Jeruzalema nastalo týždeň po tom, čo 45 ľudí zomrelo pri tlačenici na ultraortodoxnom festivale na vrchu Mount Meron v severnom Izraeli.

 

img

 

V nedeľňajšom incidente prvé správy izraelskej záchrannej služby Magen David Adom uviedli, že zdravotníci „poskytli starostlivosť asi 60 zraneným, z toho asi 10 v kritickom a ťažkom stave“. Neskoršia aktualizácia uviedla, že dvaja ľudia zomrelia asi 100 ich bolo zranených.

 

Prečítajte si: Benjamin Netanjahu odôvodnil izraelský nálet na budovu, v ktorej sídlili viaceré médiá



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona