Napriek sankciám Londýn vyváža zbrane do Ruska

NETKY.SK • 23 Júl 2014, 14:24 • 2 min
Napriek sankciám Londýn vyváža zbrane do Ruska

LONDÝN - Británia stále vyváža zbrane a vojenské zariadenia do Ruska, a to aj napriek výzvam britskej vlády na uvalenie prísnejších sankcií na Moskvu pre jej podporu proruských separatistov na Ukrajine.

slovakia

left justify in out

Skupina poslancov, ktorá dohliada na kontrolu vývozu zbraní, uviedla v stredu, že momentálne je platných 251 exportných licencií na predaj rozličného typu zbraní do Ruska v hodnote najmenej 132 miliónov britských libier (167 mil. eur). Britská vláda sa bráni a tvrdí, že väčšina vojenského materiálu na export je určená na "komerčné účely".

 

Británia je najväčším podporovateľom uvalenia sankcií na Rusko v Európe od zostrelenia malajzijského dopravného lietadla na východnou Ukrajinou ovládanou proruskými povstalcami. Západné vlády sú presvedčené, že lietadlo zostrelili povstalci raketou vyrobenou v Rusku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona