Napriek rozdielym názorom s Rakúskom na jadro chceme spolupracovať

NETKY.SK • 14 Január 2013, 12:36 • 2 min
Napriek rozdielym názorom s Rakúskom na jadro chceme spolupracovať

Napriek rozdielym názorom s Rakúskom na jadro chceme spolupracovať - Politika Slovenský premiér Robert Fico dnes absolvoval počas oficiálnej návštevy Viedne rokovanie s rakúskym kancelárom Wernerom Faymannom. Štátnici spolu okrem iného diskutovali o vzájo

slovakia

left justify in out

imgSlovenský premiér Robert Fico dnes absolvoval počas oficiálnej návštevy Viedne rokovanie s rakúskym kancelárom Wernerom Faymannom. 

Štátnici spolu okrem iného diskutovali o vzájomných vzťahoch s dôrazom na hospodárstvo, dopravu, energetiku a cezhraničnú spoluprácu.

Téma, pri ktorej sa názory politikov rozchádzajú, je práve jadrová energia. Kým Rakúsko je hlboko presvedčené, že atómovú energiu nechce, Slovensko má iný názor. "Napriek tomu, že máme iné pohľady na atómovú energiu, chceme ponúknuť maximálnu možnú mieru spolupráce, aby sa Rakúsko cítilo bezpečne," uviedol v tejto súvislosti premiér Fico na tlačovej konferencii vo Viedni po rokovaní s rakúskym kancelárom Faymannom. Slovensko nechce podľa jeho slov žiadneho svojho suseda znervózňovať.

Faymann chápe, že jednotlivé krajiny premýšľajú o tom, ako získať energiu a majú svoje potreby. "Rôzne udalosti nám však ukázali, že jadrová energia je nevyspytateľná," podotkol Faymann.

Premiéra Fica dnes v Rakúsku ešte čaká prijatie rakúskym prezidentom Heinzom Fischerom a predsedníčkou parlamentu Barbarou Prammerovou. Vo Viedni sa zúčastní aj na Rakúskom hospodárskom fóre, kde bude diskutovať s predstaviteľmi rakúskych firiem o ekonomickom smerovaní Slovenska. 

Na záver oficiálnej návštevy Robert Fico slávnostne otvorí galakoncert hudobného telesa Hofburgkapelle, ktorý sa uskutoční pri príležitosti 20. výročia nadviazania diplomatických stykov medzi Slovenskom a Rakúskom a 20. výročia vstupu SR do OSN.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies