Napriek prímeriu zahynuli na východe Ukrajiny dvaja vojaci

NETKY.SK • 21 Marec 2015, 14:33 • 2 min
Napriek prímeriu zahynuli na východe Ukrajiny dvaja vojaci

KYJEV - Dvaja ukrajinskí vojaci zahynuli a ďalší siedmi utrpeli zranenia pri útokoch separatistov, ku ktorým došlo za uplynulých 24 hodín na separatistami ovládanom území na východe Ukrajiny. Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na vyhlásenie hovorcu tzv. protiteroristickej operácie (ATO) na východe Ukrajiny Andrija Lysenka.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"V dôsledku ozbrojených potýčok sme prišli o dvoch ukrajinských vojakov a ďalší siedmi utrpeli zranenia," uviedol na tlačovej konferencii v Kyjeve Lysenko. Okrem toho podľa neho militanti vyhodili do vzduchu železničné koľaje pri meste Volnovacha v Doneckej oblasti a pri meste Popasna v Luhanskej oblasti.

 

"Jedným z dôvodov týchto teroristických činov militantov je prerušiť akékoľvek spojenie medzi okupovanými a slobodnými územiami v Doneckej a Luhanskej oblasti," povedal podľa agentúry Ukrinform Lysenko a dodal, že ukrajinské bezpečnostné sily zabránili v Charkovskej oblasti celému radu teroristických útokov, ktorých cieľom bolo destabilizovať situáciu v tejto časti východnej Ukrajiny.

 

Dohoda o prímerí na východe Ukrajiny, uzavretá 12. februára v bieloruskej metropole Minsk, začala platiť 15. februára o polnoci miestneho času. Ukrajinská vláda z jej opakovaného porušovania obviňuje proruských separatistov, ktorí však takéto obvinenia odmietajú.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies