Napriek prímeriu na Ukrajine zomreli ďalší piati vojaci

NETKY.SK • 19 December 2014, 13:34 • 2 min
Napriek prímeriu na Ukrajine zomreli ďalší piati vojaci

KYJEV - Kyjevská armáda v piatok uviedla, že pri útokoch proruských militantov za posledných 24 hodín zomrelo ďalších päť ukrajinských vojakov a sedem ďalších utrpelo zranenia.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ide o vyšší než normálny počet obetí v porovnaní s minulými týždňami. Septembrové prímerie opakovane porušovali obe strany, avšak ostreľovanie značne poľavilo v decembri, čo vyvolalo nádeje na deeskaláciu konfliktu. Ten si už od apríla vyžiadal vyše 4 700 obetí. "Momentálne dochádza len k paľbe strelnými zbraňami, nepoužívajú tanky alebo delostrelectvo. Nemôžme povedať, že situácia eskaluje," uviedol k situácii armádny hovorca Andrij Lysenko počas televízneho brífingu.

 

Nové kolo trojstranných rokovaní o situácii na Ukrajine sa s najväčšou pravdepodobnosťou uskutoční v nedeľu v bieloruskom hlavnom meste Minsk. V stredu o tom informoval ukrajinský prezident Petro Porošenko počas návštevy Poľska. Posledné takéto stretnutie medzi Ukrajinou, Ruskom a Organizáciou pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) sa konalo začiatkom septembra taktiež v Minsku. Jeho výsledkom bol mierový plán pre Ukrajinu vrátane prímeria, ktoré obnovili len minulý týždeň. Moskva sa od násilia opakovane dištancuje a odmieta obvinenia, že pomáha separatistom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies