Napriek prímeriu bol zabitý jeden vládny vojak, tvrdí armáda

NETKY.SK • 8 Marec 2015, 14:37 • 2 min
Napriek prímeriu bol zabitý jeden vládny vojak, tvrdí armáda

KYJEV - Napriek dohode o prímerí bol v bojoch na separatistickom území východnej Ukrajiny v priebehu posledných 24 hodín jeden ukrajinský vojak zabitý a traja ďalší zranení. Informoval o tom dnes hovorca ukrajinskej armády Andrij Lysenko.

slovakia

left justify in out

Proruskí vzbúrenci "naďalej pália na pozície vládnych jednotiek... hoci intenzita provokačných útokov povstalcov na ukrajinské pozície počas noci výrazne poklesla," spresnil predstaviteľ ozbrojených síl Ukrajiny.

 

Vzájomné obviňovanie oboch strán konfliktu z pokračovania násilností ukazuje, aká nepevná a krehká je mierová dohoda, ktorá sa minulý mesiac dosiahla v bieloruskom Minsku a vyzýva na stiahnutie ťažkých zbraní z frontovej línie, analyzuje agentúra Reuters.

 

Kyjev obviňuje separatistov, že prímerie využívajú na preskupenie svojich bojových oddielov a znovuvyzbrojenie na ďalšiu ofenzívu. Povstalci však toto tvrdenie oficiálnych ukrajinských miest odmietajú a uisťujú, že ťažké delostrelectvo v súlade s minskými mierovými dohovormi už stiahli.

Organizácia pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE), ktorá monitoruje sťahovanie zbraní, hovorí, že nedokáže plne potvrdiť stiahnutie na oboch stranách, pretože jej nebol umožnený prístup na všetky miesta, kadiaľ sa pohybujú niektoré zbrane.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies