Napriek politickým rozdielom, Nemecko je za silné Turecko, vyhlásila Merkelová

NETKY.SK • 7 September 2018, 13:00 • 2 min
Napriek politickým rozdielom, Nemecko je za silné Turecko, vyhlásila Merkelová

BERLÍN - Hoci má Nemecko vážne politické nezhody s Tureckom, je stále v jeho strategickom záujme, aby sa ekonomika tejto krajiny už ďalej nezhoršovala.

slovakia

left justify in out

Turecko pod vedením prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana podľa tamojšej opozície i podľa časti medzinárodného spoločenstva smeruje k diktatúre či aspoň autokratickému režimu. Ak by však padlo na ekonomické dno, bolo by to podľa Merkelovej pre Európu a svet ešte ďaleko horšie ako dnes.

"Nemôžeme všetko vidieť len čiernobielo," vyhlásila nemecká kancelárka. Hoci má Nemecko s Tureckom mnohé spory, napríklad v súvislosti so zadržiavaním viacerých nemeckých občanov v Turecku, ktoré je podľa Berlína neoprávnené a politicky motivované, zároveň je v jeho záujme, aby sa ekonomická situácia v Turecku už nezhoršovala. "Naším strategickým záujmom je, aby sa turecká ekonomika zdravo rozvíjala. Ak by sme konali takým spôsobom, ktorý by Turecko oslaboval, to by nebolo v našom záujme," povedala Merkelová.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies