Napriek petícii nebude pri prijímačkách na stredné školy rozhodovať aritmetický priemer

NETKY.SK • 20 Apríl 2021, 15:15 • 2 min
Napriek petícii nebude pri prijímačkách na stredné školy rozhodovať aritmetický priemer

BRATISLAVA - Prijímacie skúšky na stredné školy sa tento rok uskutočnia prezenčne, napriek námietkam deviatakov, ktorí chcú, aby pri prijímačkách rozhodoval aritmetický priemer.

slovakia

left justify in out

Branislav Gröhling potvrdil v diskusnej relácii rádia Expres Braňo Závodský naživo, že prijímacie skúšky na stredné školy sa tento rok uskutočnia prezenčne. Hoci petíciu na zrušenie prijímacích skúšok podpísalo viac ako 12-tisíc osôb, deviataci sa podľa Gröhlinga nemôžu porovnávať so stredoškolákmi. Signátori chcú, aby pri prijímačkách rozhodoval aritmetický priemer.

 

Prečítajte si tiež: Podľa Branislava Gröhlinga máme už len 300 zatvorených škôl


„Deviataci sa teraz porovnávajú s maturantmi, ale tam je rozdiel. Maturita je ukončenie štúdia na základe nejakých výsledkov, ktoré sme vedeli stanoviť aj zadefinovať, prečo tam bol ten aritmetický priemer. Toto druhé je prijatie na školu. V tom je ten rozdiel, že sa overuje, či žiak má schopnosti a vedomosti, aby absolvoval danú školu,“ povedal Gröhling. Podotkol, že aj maturanti budú v nejakej forme robiť prijímacie skúšky na vysoké školy. Minister dodal, že s jednotlivými asociáciami rokovali o forme prijímacích skúšok, no podmienkou by mal byť negatívny test. Priblížil, že sa v tejto súvislosti uvažuje aj o vytvorení malých skupín, a to jeden pedagóg a päť žiakov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona