Napriek kríze Volkswagen nemení plán dlhodobých investícií v Rusku

NETKY.SK • 18 August 2014, 15:40 • 2 min
Napriek kríze Volkswagen nemení plán dlhodobých investícií v Rusku

WOLFSBURG - Volkswagen (VW), najväčší európsky výrobca osobných automobilov, nemení svoj doterajší investičný plán v Rusku ani napriek pokračujúcej kríze.

slovakia

left justify in out

DPA sa odvoláva na šéfa správnej rady koncernu Martina Winterkorna. Winterkorn ho oznámil vlani na sklonku roka, keď základňu VW v Kaluge neďaleko Moskvy navštívil ministerský predseda nemeckej spolkovej krajiny Dolné Sasko Stephan Weil.

 

"Do konca roku 2018 preinvestujeme v Rusku 1,2 miliardy eur," uviedol manažér.
     

Koncern dnes potvrdil, že na zámere sa nič nemení. Jeho hovorca dodal, že situáciu v Rusku pozorne sledujú. Od roku 2006 vložil VW do budovania kapacít v Rusku 1,3 miliardy eur. Od novembra 2007 vyrába v Kaluge, kde zamestnáva 5000 ľudí, modely Tiguan, Polo a Fabiu. V roku 2011 po dohode s ruskými vlastníkmi rozšíril výrobu aj do Nižného Novgorodu, kde v závode GAZ montuje svoj model Jetta.
     

Winterkorn pokladá Rusko za strategický rastový trh v Európe. Odbyt VW na ňom však vlani medziročne klesol. V minulom roku ich tam predal 287.264. Celkovo ich všetky jeho dcéry v Nemecku a vo svete vlani vyrobili 9,73 milióna.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona