Napriek hraničným kontrolám prišlo v utorok do Bavorska 6-tisíc utečencov

NETKY.SK • 16 September 2015, 14:27 • 2 min
Napriek hraničným kontrolám prišlo v utorok do Bavorska 6-tisíc utečencov

MNÍCHOV - Polícia v nemeckej spolkovej krajine Bavorsko zaznamenala v utorok príchod ďalších približne 6000 žiadateľov o azyl, ktorí sa do Nemecka dostali napriek zavedeniu kontrol na hranici s Rakúskom počas uplynulého víkendu. Agentúra Reuters o tom dnes informuje s odvolaním sa na nemenovaného policajného hovorcu.

slovakia

left justify in out

Väčšina utečencov prichádza do Bavorska z rakúskeho Salzburgu, niektorí však prekračujú hranice aj na iných miestach. Len za minulú sobotu priviezli vlaky na hlavnú stanicu v Mníchove 13.000 utečencov. Rakúsky železničný dopravca ÖBB dnes v súvislosti s hromadnými presunmi pozastavil osobnú dopravu na trati zo Salzburgu do Nemecka.

 

Nemecké orgány, ktoré podľa Reuters čelia najväčšiemu prílevu migrantov od skončenia druhej svetovej vojny, v nedeľu obnovili kontroly na hraničných priechodoch do Rakúska. Agentúra DPA informuje, že čoraz viac utečencov sa dostáva na nemecké územie cez menšie hraničné priechody, ako sú mosty alebo hrádze na rieke Inn.

Riešenie utečeneckej krízy bolo témou stretnutia členov nemeckej vlády so šéfmi krajinských samospráv, ktoré sa konalo v utorok večer v Berlíne, podľa DPA však neprinieslo konkrétnejšie výsledky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies