Napriek emisnej kauze je Volkwagen svetovou jednotkou v predaji áut

NETKY.SK • 26 Apríl 2016, 11:53 • 2 min
Napriek emisnej kauze je Volkwagen svetovou jednotkou v predaji áut

BERLÍN - Nemecká automobilka Volkswagen síce zápasí s dôsledkami rozsiahleho emisného škandálu, no napriek tomu zaznamenala za 1. kvartál pozíciu svetovej jednotky v predaji áut. Dopomohol jej k tomu pokles predaja japonskej automobilky Toyota. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Toyota, najväčší konkurent Wolkswagenu, dnes oznámila, že jej predaj v 1. štvrťroku tohto roka klesol medziročne o 2,3 % na 2,46 milióna áut. Automobilka Volkswagen už minulý týždeň informovala, že v 1. kvartáli predala 2,51 milióna vozidiel, čo medziročne znamená rast o 0,8 %. Toyota svoj pokles predaja pripisuje najmä niekoľkodňovému prerušeniu výroby v domácich závodoch vo februári.

 

Na druhej strane VW zaznamenal v prvých troch mesiacoch roka zvýšenie predaja na kľúčovom čínskom trhu. Predaj áut nemeckej spoločnosti sa v Číne v 1. kvartáli zvýšil o 6,4 %. Vzrástol aj predaj v západnej Európe či krajinách Ázie a Tichomoria.

 

Napriek úspešnému výsledku za 1. kvartál však analytici nepredpokladajú, že Volkswagen predstihne Toyotu aj v celoročnom hodnotení. Firma sa bude musieť v nasledujúcom období zaoberať najmä dôsledkami emisného škandálu, na riešenie ktorého vyčlenila rezervy presahujúce 16 miliárd eur.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies