Napout pôjde na deväť rokov do väzenia za účasť v korupčnom škandále

NETKY.SK • 30 August 2018, 08:51 • 2 min
Napout pôjde na deväť rokov do väzenia za účasť v korupčnom škandále

NEW YORK - Bývalého prezidenta Juhoamerickej futbalovej konfederácie (CONMEBOL) Juana Angela Napouta odsúdili na deväť rokov vo väzení za účasť v korupčnom škandále Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA). Šesťdesiatročného bývalého funkcionára vlani uznali vinným z vydierania a podvodov.

slovakia

left justify in out

 Napout mal prijať úplatky vo výške 10,5 milióna dolárov za predaj televíznych práv v juhoamerickom futbale.

Americký federálny súd v New Yorku už pred týždňom poslal na štyri roky za mreže v rovnakom prípade aj bývalého prezidenta Brazílskeho futbalového zväzu Jose Mariu Marina. Na základe jeho rozhodnutia musí navyše zaplatiť pokutu vo výške 1,2 milióna dolárov a zhabú mu majetok v hodnote 3,3 milióna.

Bývalého politika a vyštudovaného právnika obvinili z prijatia miliónových úplatkov od športovej marketingovej spoločnosti v súvislosti s turnajom Copa America a súťažou Copa do Brasil. V prípade škandálu vyšetrujú úrady dokopy vyše 40 osôb a spoločností. Informovala o tom agentúra dpa.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
rybar
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies