Nápoje, ktoré vám pomôžu schudnúť

NETKY.SK • 30 Marec 2014, 17:30 • 2 min
Nápoje, ktoré vám pomôžu schudnúť

BRATISLAVA – Jarná inventúra začína. Tiež ste sa rozhodli, že na jar (konečne) schudnete? Potom možno využijete naše tipy, ako zhodiť kilá ešte efektnejšie. Stačí do jedálnička zaradiť nasledujúce nápoje, ktoré pomáhajú lepšiemu spaľovaniu tukov, a kilá idú dole rýchlejšie.

slovakia

left justify in out

Očistný zeleninovo-ovocný džús

Jednoducho si ho pomocou mixéru vyrobíte v kuchyni. Siahnite po citrusových plodoch – citrusy majú očistnú silu a pomôžu telu sa lepšie zbaviť škodlivých toxínov. A pridať môžete jablká, zázvor či mrkvu - obsahujú vysoký podiel vlákniny, ktorá pomáha tráveniu, a tiež antioxidanty, ktoré telo chránia pred škodlivými voľnými radikálmi. Stačí vypiť jeden pohár džúsu týždenne.

 

Zeleninový džús

Zelenina ako: kapusta, brokolica, karfiol, kaleráb – je tým najlepším pomocníkom v boji s kilami. Skúste prekonať počiatočné rozpaky a vyrobiť si koktejl nabitý vitamínmi, vďaka čomu získate napríklad hormonálnu rovnováhu, znížite hladinu tuku a riziko zápalov a nakopnete metabolizmus k ešte lepšiemu výkonu.

 

Zelený čaj

Pripisujú sa mu pozitívne účinky už veky. Síce nie je všemocný a iba tým, že budete popíjať sparené čajové lístky, určite veľmi neschudnete. No ak držíte diétu, je dobré zelený čaj zaradiť. Jeden hrnček denne vám dodá antioxidanty, pomôže spáliť tuk a posilniť metabolizmus. Zelený čaj tiež potlačuje chuť do jedla. A hovorí sa, že dokáže znížiť stres a pomôcť k lepšej relaxácii, ktorá je pre chudnutie dôležitejšia, než si myslíme.

 

Brusnicovo - hruškový nápoj

Prečo práve tieto dva druhy ovocia? Odpoveď je jednoduchá: nielenže táto kombinácia dobre chutí, naviac vám dodá veľké množstvo vitamínu C. Aj tento džús pomôže k lepšiemu štiepeniu tukov, brusnice uchránia pred škodlivými infekciami, hrušky zase dodajú magnézium, draslík a fosfor. Vďaka obsahu vápnika vám ovocie z tohto džúsu pomôže zachovať zdravé kosti.

 

Čierna káva

Mierne pitie kávy organizmu prospieva. Tak po prvé: antioxidanty pomáhajú v boji proti voľným radikálom a chránia telo pred rakovinou. Po druhé: kofeín dokáže naštartovať metabolizmus a tým zvýšiť množstvo spálených kalórií. Má to ale jeden háčik: káva musí byť čierna ako uhlie (teda bez mlieka) a samozrejme horká.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies