Napodobeniny za viac ako milión eur skončil v spaľovni

NETKY.SK • 6 Jún 2013, 16:08 • 2 min
Napodobeniny za viac ako milión eur skončil v spaľovni

BRATISLAVA - Takmer 34-tisíc kusov napodobnením rôznych značkových výrobkov skončilo v certifikovanej spaľovni, ak by sa veci dostali na trh a predali by ich ako originály, škody by sa vyšplhali na 1 045 000 eur.

slovakia

left justify in out

V plameňoch skončilo vyše 16-tisíc hračiek, viac ako sedemtisíc kusov oblečenia, takmer 3 700 párov obuvi či zhruba 1 700 peňaženiek. Všetky výrobky pochádzali z Číny. Tovar zaistili trnavskí colníci na pobočke v Dunajskej Strede.

Ako informovala hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková, colné predpisy umožňujú finančnej správe zaistený tovar zničiť, prípadne poskytnúť na humanitárne účely, avšak až po splnení zákonom stanovených kritérií. V tomto prípade však tovar na humanitu nemohli poskytnúť, keďže nebolo vydané právoplatné rozhodnutie súdu, že ide o falzifikát. Likvidáciou zároveň zabránili potenciálnemu nebezpečenstvu ohrozenia zdravia a bezpečnosti spotrebiteľa.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies