Napätie medzi Bosniakmi v St. Louis stúpa po vražde prisťahovalca kladivami

NETKY.SK • 3 December 2014, 07:02 • 2 min
Napätie medzi Bosniakmi v St. Louis stúpa po vražde prisťahovalca kladivami

ST. LOUIS - Členovia značne veľkej bosnianskej komunity v meste St. Louis v americkom štáte Missouri preberajú do istej miery taktiku od protestujúcich z predmestia Ferguson po tom, ako 32-ročného prisťahovalca z Bosny dobili útočníci na smrť.

slovakia

left justify in out

Stovky protestujúcich sa posledné dve noci zhromaždili vo štvrti Little Bosnia (Malá Bosna) v reakcii na smrť Zemira Begiča, ktorého v nedeľu ráno 30. novembra dobili na smrť kladivami. Informácie dnes priniesla tlačová agentúra AP.
      

Pokriky "Na životoch Bosniakov záleží" napodobňovali skandovanie demonštrantov vo Fergusone "Na životoch černochov záleží", ktoré bolo odozvou na zastrelenie neozbrojeného černošského tínedžera Michaela Browna belošským policajtom a na rozhodnutie veľkej poroty policajta neobžalovať.
      

V súvislosti s Begičovou smrťou obvinili 17-ročného mladíka ako dospelého z prvostupňovej vraždy a z ozbrojeného trestného činu. Ďalší dvaja ľudia vo veku 15 a 16 rokov sa nachádzajú vo väzbe a štvrtý podozrivý je na úteku. Starosta St. Louis Francis Slay tvrdí, že zločin proti Begičovi nebol rasovo motivovaný ani nesúvisel s udalosťami vo Fergusone po zastrelení černošského tínedžera.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies