Napätá situácia vo Francúzsku: Muž afrického pôvodu zabil na predmestí Paríža policajtku

NETKY.SK • 8 Január 2015, 17:32 • 2 min
Napätá situácia vo Francúzsku: Muž afrického pôvodu zabil na predmestí Paríža policajtku

PARÍŽ - Príslušníčka mestskej polície, ktorá bola dnes zranená pri streľbe na juhoparížskom predmestí Montrouge, podľahla svojim zraneniam. Jej kolega je vážne zranený, informoval dnes minister vnútra Bernard Cazeneuve.

slovakia

left justify in out

Páchateľ útoku je na úteku, uviedol minister. Auto, ktorým unikal z miesta činu, sa našlo opustené na predmestí susediacom s Montrouge, uviedli francúzske médiá bez bližších podrobností.

 

 

 

 

Podľa webových stránok viacerých francúzskych denníkov sa policajné jednotky presunuli k miestu, kde v Montrouge býva predpokladaný páchateľ incidentu.

 

Krátko po útoku predviedli na policajný výsluch 52-ročného muža, informovali francúzske médiá s odvolaním sa na policajné zdroje. Podľa správ, ktoré sa objavili krátko po útoku, polícia strelca dolapila; malo ísť o muža afrického pôvodu, oblečeného v nepriestrelnej veste.

 

Podľa Cazeneuva, ktorý kvôli útoku v Montrouge odišiel z porady bezpečnostného kabinetu v Elyzejskom paláci, streľba nesúvisí so stredajším útokom na redakciu satirického týždenníka Charlie Hebdo, kde prišli o život aj dvaja policajti.

 

Cazeneuve spresnil, že prestrelka vypukla, keď policajný dôstojník zastavil auto, ktoré bolo účastníkom dopravnej nehody. Vodič auta spustil paľbu a okamžite ušiel. Očitý svedok podľa agentúry AP uviedol, že muž mal tmavé oblečenie, ale nebol zamaskovaný. Zbraň bola skôr krátka, pretože ju držal v jednej ruke.

 

Francúzska polícia po atentáte na redakciu časopisu rozbehla rozsiahle pátranie po páchateľoch útoku, ktorých identifikovala ako 34- a 32-ročných bratov Saida a Cherifa Kouachiových. Polícia upozorňuje, že obaja hľadaní sú ozbrojení a nebezpeční. Premiér Manuel Valls informoval, že v súvislosti s útokom už polícia zadržala sedem osôb. Jedným z nich je podozrivý spolupáchateľ, 18-ročný Hamyd Mourad, ktorý sa v stredu v noci sám vzdal polícii.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies