Napätá situácia v spišskonovoveskom Embracu trvá týždeň a pokračuje

NETKY.SK • 15 Január 2018, 09:10 • 2 min
Napätá situácia v spišskonovoveskom Embracu trvá týždeň a pokračuje

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - Ani ďalšie kolo rokovaní v závere minulého týždňa neprinieslo riešenie v spišskonovoveskom závode Embraco.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť sa stále nedohodla so zamestnancami na zvýšení platov a tí ostávajú v štrajkovej pohotovosti.

 

„Štrajkovú pohotovosť neodvoláme, pokiaľ nebude podpísaná kolektívna zmluva. Dnes večer máme ďalšie vyjednávanie, pokiaľ ho vedenie nezruší, takže v utorok (16.1.) bude jasné, čo bude ďalej a či nevstúpime do ostrého štrajku,“ priblížil situáciu predseda základnej organizácie Odborového zväzu (OZ) KOVO Juraj Hojnoš s tým, že v prípade štrajku plánujú aj protestný pochod, ako to bolo vlani po neúspešných rokovaniach s vedením fabriky na výrobu kompresorov a kondenzačných jednotiek.

 

Napätá situácia vládne u tohto najväčšieho zamestnávateľa na Spiši už týždeň. Pre štrajkovú pohotovosť sa jeho zamestnanci rozhodli po tom, čo postup kolektívneho vyjednávania nejde podľa ich predstáv. Základnou požiadavkou je zvýšenie miezd o 10 percent a forma 13. a 14. platu.

 

V súčasnosti tu pracuje približne 2400 ľudí.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies