Napätá situácia v Barcelone: Messi zvažuje odchod!

NETKY.SK • 8 Január 2015, 17:30 • 2 min
Napätá situácia v Barcelone: Messi zvažuje odchod!

BARCELONA – V kalalánskom veľkoklube to začína poriadne vrieť a nepomáhajú tomu ani nezhody medzi trénerom Luisom Enriquem a Lionelom Messim, ktoré vyzerajú byť neudržateľné.

slovakia

left justify in out

Celková situácia v klube začína byť chaotická a boj o moc je v plnom prúde. V pondelok bol odvolaný športový riaditeľ klubu Andoni Zubizarreta a následne zložil funckiu aj jeho asistent a dlhoročná opora tímu Carles Puyol. Takmer okamžite vyplávali na povrch aj vážne nezhody medzi trénerom Luisom Enriquem a Lionelom Messim. O vážnosti celej situácie vypovedá aj fakt, že na stredu bolo zvolané mimoriadne zasadnutie vedenia klubu, avšak ešte predtým stihla Barca vydať stanovisko, že klubové prezidentské voľby sa uskutočnia už na konci aktuálnej sezóny a nie v roku 2016, ako bolo v pláne. Počas mimoriadnej schôdze tréner Luis Enrique oznámil vedeniu klubu, že už ďalej nemôže s Lionelom Messim spolupracovať. Argentínsky útočník však taktiež zvažuje svoju budúcnosť v klube.

Vzťahy medzi hráčom a trénerom boli napäté už niekoľko mesiacov, ale prvý vážny konflikt prišiel až 2. januára, keď sa Messi vrátil z dovolenky v Južnej Amerike. Už o dva dni neskôr v zápase proti Realu Sociedad ho tréner Luis Enrique nechal sedieť na lavičke a Barca inkasovala už po dvoch minútach, keď si Jordi Alba dal vlastný gól. Neymar bol po inkasovanom góle prichytený televíznymi kamerami ako Messimu hovorí: "Radšej by si sa mal rozcvičiť."

 

Dvadsaťsedemročný kanonier síce nastúpil do druhého polčasu, avšak jeho ľahostajný výkon hovoril za všetko. Barca prehrala na ihrisku Realu Sociedad 1-0 a spustili sa rôzne špekulácie. Pri odchode z ihriska si Messi ešte stihol vymeniť zopár ostrých slov s klubovým psychológom Joaquínom Valdésom. Nasledujúci deň sa konal špeciálny tréning otvorený pre fanúšikov. Messi sa však neukázal a klub vydal stanovisko, že hráč trpí gastroenteritídou. Nanešťastie jeho spoluhráč Xavi však iba pár dní predtým povedal, že keď hráči hovoria, že majú bolesti brucha, tak za tým zvyčajne býva niečo úplne iné.

 



V pondelok Messi spustil "poplach", keď začal sledovať oficiálny kanál Chelsea na Instagrame. To sa páčilo Daniele Semaan, ktorá je Fabregasovou priateľkou. Cesc je Messiho bývalým spoluhráčom a sú veľmi dobrými priateľmi.


V lete Fabregas opustil Nou Camp a namieril si to na Stamford Bridge. Španiel vyhlásil, že by bol nesmierne rád, ak by sa Messi rozhodol prestúpiť do tímu zo západného Londýna. Fabregas s priateľkou sa údajne snažia presvedčit Lea aj s rodinou, aby prišli za nimi do Anglicka. Takéto vyhlásenia by ešte nedávno vytvárali úsmev na perách, avšak v momentálnej situácii sa už nezdajú byť až tak pritiahnuté za vlasy.

 

img


Tréner Luis Enrique nebol spokojný s dôvodom Messiho neúčasti na pondelkovom tréningu a zvažoval spustenie vyšetrovania ohľadom jeho absencie. Túto iniciatívu zastavil až samotný prezident klubu Josep Maria Bartomeu, aby tak upokojil turbuletnú atmosféru na Nou Campe. Bartomeu dokonca vyzval niektorých starších hráčov klubu, aby boli "sprostredkovatelia" medzi Messim a trénerom v snahe upokojiť celú situáciu a obnoviť harmóniu v kabíne. Vyzerá to však, že tento spor je už nenapraviteľný a Barca začína hľadať alternatívy na trénerský post.

Vyhodenie Zubizarretu, odstúpenie Puyola či spor trénera Luisa Enriqueho a Messiho prišiel pre katalánsky veľkoklub v tom najhoršom čase. Barcelone totiž od 1.septembra 2014 plynie 14-mesačný zákaz nákupu či predaja hráčov, kvôli nezrovnalostiam pri nábore mladých hráčov v La Masia.

Prezident Bartomeu a celé vedenie klubu má čo robiť, aby upokojili situáciu nielen na trávniku, ale aj mimo neho. Možno sa im to na istý čas podarí, avšak predčasné prezidentské voľby a spor medzi Messim a Enriquem môže spôsobiť, že v lete už ani jeden z menovaných nebude na Camp Nou.

 

Nedávno sa objavili správy o senzačnom návrate bývalého prezidenta klubu Joana Laportu do funkcie a jeho úmysle doviesť späť do klubu aj Pepa Guardiolu. Celé to bolo časované na rok 2016, ale vzhľadom na bezvýchodiskovú situáciu v klube by sa tak mohlo stať už po skončení tejto sezóny.

 

To či sa stará garda vráti je neisté, avšak s istotou môžeme povedať jedno – Barcelona smeruje ku kríze.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona