Napadol, zbil dôchodcu a po ňom i ženu

NETKY.SK • 1 Jún 2017, 12:20 • 2 min
Napadol, zbil dôchodcu a po ňom i ženu

BANSKÁ BYSTRICA – Trest pol roka odňatia slobody nepodmienečne za ublíženie na zdraví a výtržníctvo potvrdil odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 25-ročného Adama Láskavého z Veľkého Krtíša.

slovakia

left justify in out

Adam pod vplyvom alkoholu slovne a potom fyzicky napadol najprv dôchodcu a po ňom i ženu, ktorá ho upozornila, aby nekopal do jej vozidla. Tým spáchal prečin ublíženia na zdraví v súbehu s trestným činom výtržníctva.

Incident sa odohral v máji pred dvoma rokmi na Ulici SNP vo Veľkom Krtíši. Adam Láskavý pod vplyvom alkoholu najprv vulgárne nadával 64-ročnému dôchodcovi Štefanovi a potom ho viackrát udrel do tváre. Následne si zlosť začal vybíjať na vozidle Škoda Fabia, ktoré patrilo 36-ročnej Janke. Keď ho majiteľka upozornila na protiprávne konanie, zaútočil päsťami aj na ňu. Kým dôchodca Štefan od Láskavého utrpel pomliaždeniny tváre s lehotou liečenia jeden týždeň, majiteľka Fabie pri Adamovom útoku utrpela otras mozgu, tržné rany, odreniny na hlave a inde, z čoho sa liečila tri týždne.

Adam sa na Okresnom súde vo Veľkom Krtíši k napadnutiu dôchodcu a majiteľky Fabie priznal. Dostal nepodmienečný trest odňatia slobody na pol roka, pretože skutok spáchal v skúšobnej lehote podmienečného odsúdenia za úverový podvod. Voči prvostupňovému rozsudku sa Adam odvolal. Zo svojho protiprávneho konania sa vraj poučil a v súčasnosti sa poctivo živí ako kamionista a do väzenia by nerád šiel, pretože príde o zamestnanie. So zbitou majiteľkou Fabie uzavrel dohodu, že jej postupne zaplatí čiastku 4 461 eur, čo je bolestné a sťaženie spoločenského uplatnenia, ako aj trovy právneho zastúpenia.

Odvolací senát však jeho dôvody neuznal a prvostupňový verdikt potvrdil. Adam si ho nevypočul, podľa jeho obhajcu bol práve v zahraničí na pracovnej ceste.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies