Námorníctvo našlo 22 tiel z člna, ktorý sa potopil počas cyklónu v Indii

NETKY.SK • 20 Máj 2021, 07:30 • 2 min
Námorníctvo našlo 22 tiel z člna, ktorý sa potopil počas cyklónu v Indii

NAÍ DILLÍ - Indické námorníctvo našlo v stredu telá 22 ľudí z nákladného člna, ktorý sa počas cyklónu Tauktae potopil pri pobreží Bombaja.

slovakia

left justify in out

Pátranie po ďalších 55 nezvestných stále pokračuje, uviedol hovorca námorných síl Mehul Karnik. Ako tiež priblížil, tri lode a vrtuľníky zapojené do operácie už zachránili v rozbúrenom mori 184 ľudí. Keďže sa už počasie zlepšilo, námorníctvo posilnilo svoju pátraciu operáciu. Okrem toho tiež námorníctvo zachránilo 35 členov posádky nákladného člna, ktorý severne od Bombaja narazil na plytčinu. Oba člny pracovali pre spoločnosť Oil and Natural Gas Corp., podľa ktorej viezli zamestnancov na ropné vrty v mori a počas cyklónu sa im uvoľnili kotvy.

 

img


Tauktae, najsilnejší cyklón na západnom pobreží za viac ako dve desaťročia, dosiahol v pondelok večer pevninu indického štátu Gudžarát, pričom ho sprevádzal vietor s rýchlosťou do 210 kilometrov za hodinu. V Gudžaráte a v štáte Maháráštra zanechal viac ako 50 mŕtvych. Podľa novín Hindu len v Gudžaráte živel zničil viac ako 16-tisíc domov. Tauktae už oslabil na depresiu a nachádza sa nad juhom štátu Radžastan a priľahlého regiónu v Gudžaráte, uviedol v stredu Indický meteorologický úrad. V susednom Nepále úrady požiadali horolezcov, aby zostúpili z vysokých nadmorských výšok, pretože búrka môže priniesť nepriaznivé počasie.
 

Podobný článok: Cyklón Seroja v Austrálii spôsobil v Západnej Austrálii škody



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies