Námorné sily v Mariupole varujú, že „možno čelia posledným dňom, ak nie hodinám“

NETKY.SK • 20 Apríl 2022, 07:02 • 2 min
Námorné sily v Mariupole varujú, že „možno čelia posledným dňom, ak nie hodinám“

KYJEV – Serhij Volyna, veliteľ 36. námornej brigády ukrajinských ozbrojených síl, ktoré naďalej bojujú proti ruským silám v obliehanom meste Mariupoľ, v stredu skoro ráno v príspevku na Facebooku uviedol, že jeho jednotky „možno čelia posledným dňom, ak nie hodinám“. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

slovakia

left justify in out

„Nepriateľ je v presile desať na jedného,“ uviedol Volyna vo videu zverejnenom na sociálnej sieti.

 

„Apelujeme na všetkých svetových lídrov a žiadame ich, aby nám pomohli. Žiadame ich, aby využili postup stiahnutia a odviedli nás na územie štátu tretej strany,“ povedal. Volyna tvrdí, že Rusi majú „výhodu vo vzduchu, v delostrelectve, vo svojich silách na pevnine, vo vybavení a v tankoch“. „My bránime len jediný objekt – železiarne Azovstaľ, kde sú okrem vojenského personálu aj civilisti, ktorí sa stali obeťami tejto vojny,“ konštatoval.

 

img

 

Rusko dalo v utorok ukrajinským silám v Mariupole nové ultimátum a vyzvalo ich, aby „okamžite“ zložili zbrane. Ministerstvo obrany v Moskve situáciu ukrajinských síl, ktoré sa ukrývajú v komplexe železiarní Azovstaľ, nazval „katastrofickou“. AFP upozorňuje, že informácie ani jednej zo strán konfliktu nie je možné nezávisle overiť vzhľadom na rozsah bojov v Mariupole a narušené komunikačné spojenia.

 

Komplex železiarní v obkľúčenom, strategicky dôležitom prístavnom meste Mariupoľ, v súčasnosti slúži ako pevnosť pre ukrajinských obrancov. V utorok na tento areál naďalej útočili ruské sily. Niektorí ukrajinskí predstavitelia uviedli, že zasiahnutá bola aj neďaleká nemocnica.

 

Možno vás zaujme: Klimatickí aktivisti plánujú prerušiť dodávky plynu a ropy



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies