Námorné sily pri Sicílii zachránili ďalších 730 migrantov

NETKY.SK • 2 Apríl 2014, 16:56 • 2 min
Námorné sily pri Sicílii zachránili ďalších 730 migrantov

RÍM - Talianske námorné sily v stredu informovali o záchrane 730 migrantov, ktorí sa plavili na dvoch preplnených člnoch južne od Sicílie.

slovakia

left justify in out

Skupinu, v ktorej sa nachádzalo 124 žien a 29 detí, podľa zverejneného vyhlásenia dopravili do jedného zo sicílskych prístavov pomocou obojživelnej útočnej lode San Giorgio a ďalšieho plavidla. Ide pritom o súčasť najnovšej vlny migrantov smerujúcich do Európy s príchodom jari, keď sa na mori zlepšili poveternostné podmienky.

 

Koncom marca zachránili pri talianskych pobrežiach iba za štyri dni vyše 4000 ľudí, čo zodpovedá rastúcemu trendu z roka 2013. Strojnásobenie počtu vylodených migrantov oproti predošlému roku na viac ako 40-tisíc býva pripisované konfliktom v Sýrii a krajinách Afrického rohu. Talianska vláda v novembri 2013 odštartovala rozsiahlu operáciu pod názvom Mare Nostrum, ktorá má zabrániť námorným tragédiám, aká sa stala napríklad v októbri, keď sa pri ostrove Lampedusa utopilo vyše 300 imigrantov z Afriky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies