Namiesto ozdravného balíčka navrhneme mimoriadnu daň pre banky

NETKY.SK • 14 Október 2010, 07:36 • 2 min
Namiesto ozdravného balíčka navrhneme mimoriadnu daň pre banky

Namiesto ozdravného balíčka navrhneme mimoriadnu daň pre banky

slovakia

left justify in out

img

Namiesto opatrení úsporného balíčka vlády chce opozičný Smer-SD presadiť mimoriadne zdanenie bánk a finančných inštitúcií. Aká by mala byť sadzba tejto dane, ešte predseda strany Robert Fico nevedel povedať, materiál sa totiž pripravuje a predstavia ho v polovici októbra. Do parlamentu bude predložený na novembrovú schôdzu.
"Ak potrebujú peniaze, nech neberú tým najslabším. My tvrdíme, že peniaze sú niekde inde," podotkol Fico na dnešnej tlačovej konferencii. Dodal, že ak by poslanci takýto návrh schválili, nemuselo by dôjsť k zvyšovaniu spotrebných daní či dane z pridanej hodnoty (DPH), teda k zdražovaniu.
Fico zároveň pripomenul, že jeho kolegovia z poslaneckého klubu nepodporia ani jeden návrh zákona z dielne koalície, ktorý vedie k zníženiu sociálneho štandardu, poškodzuje podnikateľské prostredie a ide proti hospodárskemu rastu. "Na Slovensku máme vládu, ktorú môžeme označiť za vládu zdražovania a chaosu," konštatoval. Každý deň totiž "platí niečo iné, premiérka hovorí niečo iné".

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies